Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Konaté dostal ve Spartě druhou šanci, Rosický zatím s týmem netrénuje

Praha – Sparta zahájila přípravu. Na milost vzala Tiémoka Konatého. Záložník z Pobřeží slonoviny se do prvního týmu vrátil poté, co byl v srpnu vyřazen z kádru, protože si chtěl vymoci přestup do Steauy Bukurešť. Tomáš Rosický po zranění trénuje individuálně.

"Timi (Konaté) udělal velkou chybu. Takovou, o které jsme si mysleli, že mu ji nedokážeme odpustit," řekl trenér a sportovní ředitel klubu Tomáš Požár. "Situace se ale vyvíjela, takže všichni a především Timi měli dost času na přemýšlení. Uvědomili jsme si, že všichni chybujeme a zasloužíme si druhou šanci," dodal.

"Sice ztratil naši důvěru, ale chceme mu vytvořit podmínky, aby si ji získal znovu. Proto prosím i fanoušky, aby mu dali druhou šanci. Timi si ji ale samozřejmě musí také zasloužit svým přístupem. A já věřím, že bude pracovat a bude pro nás přínosem," uvedl Požár.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta načala přípravu. V kádru je Konaté, Rosický se stále léčí

Podle kapitána Davida Lafaty kabina Konatého návrat přijala. "Přivítali jsme ho jako kohokoliv jiného. Respektujeme rozhodnutí vedení klubu, my jsme tady od toho, abychom hráli," prohlásil Lafata. "A jestli tam se mnou bude Petr nebo Pavel, to je mi úplně jedno," přidal.

"Tomáš (Rosický) přes svátky trénoval individuálně a bude tak pokračovat i nadále," uvedl Požár s tím, že o přesném datu návratu bývalého reprezentačního kapitána zatím nebylo rozhodnuto. "Nerad bych spekuloval, ale bavili jsme se o přelomu ledna a února. To bychom měli vědět víc," řekl.

Chybí také Frýdek a Costa

Kromě Rosického je mimo také Martin Frýdek, který se zotavuje po operaci kolena. Chybí rovněž Costa, jenž se připravuje s reprezentací Zimbabwe na mistrovství Afriky. Z hostování se naopak vrátili Matěj Hybš, David Březina a brankář Viktor Budinský, k dispozici jsou i čerstvé posily Néstor Albiach a Bogdan Vatajelu.

Vedení klubu uvažuje o možném angažování libereckého Jana Sýkory, o kterém uvažují i Slavia s Plzní, ale letenští mají na univerzála předkupní právo. "Včera jsme obdrželi od Liberce oficiální nabídku. Jsme ve fázi, kdy přemýšlíme o reakci," uvedl Požár.

První přípravný zápas měla Sparta odehrát v sobotu proti Vltavínu, duel byl však kvůli špatnému počasí zrušen. Letenští tak k prvnímu utkání nastoupí až ve čtvrtek proti Freiburgu v rámci soustředění v Málaze, kam odletí v neděli. Po návratu je v Praze čekají zápasy s Teplicemi a Ružomberokem.

Poté tým opět zamíří do Španělska, kde se postupně utká se Štýrským Hradcem, Ferencvárosem a Zenitem Petrohrad. Generálkou na jaro bude duel se Žilinou. První soutěžní zápas čeká Spartu už 16. února, kdy se představí v druhém kole Evropské ligy v Rostově. Domácí soutěž rozehraje letenský celek o pár dní později proti Bohemians 1905.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články