Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Do Brna zamířil nigerijský útočník Ashiru, Zbrojovku opouští čtveřice hráčů

Brno - Zbrojovka přivítala první posilu pro jarní část sezony. V druhé polovině letošního ročníku se bude Brno moci spolehnout na nigerijského útočníka Musefia Olasunkanmi Ashirua, který přichází z Tatranu Prešov. Po podzimu čtrnáctý klub první ligy naopak opouštějí Matúš Lacko, David Pašek, Stanislav Vávra a Mihailo Jovanovič. 

Dvaadvacetiletý Ashiru dal na podzim za Prešov zatím pět branek, poslední zápas ve slovenské nejvyšší soutěži ho čeká o víkendu. Předtím působil v Midtjyllandu a také hostoval v dalších dánských klubech. Ve Zbrojovce podepsal víceletou smlouvu, poté co absolvoval zdravotní i kondiční testy.

"Výsledky těch rychlostních zaostávaly o setinu za nejlepšími časy hráčů z letní přípravy," uvedl majitel Zbrojovky Brno Václav Bartoněk. Vedení klubu jedná i o dalších posilách. "V tuto chvíli by nebylo korektní zveřejnit konkrétní jména," poznamenal trenér Svatopluk Habanec, který s výjimkou kvarteta odcházejících fotbalistů počítá v přípravě s kompletním kádrem i s Martinem Feninem. Ten se dosud připravoval s brněnskou juniorkou.

Do společné přípravy by se měl 3. ledna zapojit i nejlepší ligový kanonýr Michal Škoda, o jehož služby se zajímají některé zahraniční kluby. "Nedostali jsme žádnou konkrétní nabídku. Tudíž k tomu v tuto chvíli nemáme co říci," uvedl Bartoněk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články