Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Plzeň je půlmistrem, rozjetou Slavii nezastavila ani Boleslav

Praha – Přízvisko půlmistr mohou od nynějška používat fotbalisté Plzně. Obhájce titulu doma porazil Brno 2:0 a v čele tabulky má náskok čtyř bodů. Na druhém místě je Slavia, která po dlouhých šesti letech zdolala Mladou Boleslav, a to 2:1. Naopak Zlín si připsal nečekanou porážku na domácí půdě, Dukla z Letné veze tři body za výhru 1:0. Vítězství 2:1 na hřišti Hradce pak vybojovala Sparta.

Slávisté slaví s fanoušky
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Plzeň – Brno 2:0

Titul půlmistra patří fotbalistům Plzně. Viktorii k tomu pomohlo i vítězství 2:0 nad Brnem, díky kterému zvýšila vedení v čele tabulky před druhou Slavií na čtyři body. O branky se postarali Michael Krmenčík a střídající Michal Ďuriš. Západočeši prodloužili ligovou sérii bez porážky na 11 utkání a před svými diváky vyhráli pošesté za sebou. Zbrojovka naopak ztratila pošesté v řadě a je čtrnáctá.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/344555-plzen-se-proti-brnu-vratila-na-viteznou-vlnu-po-polovine-souteze-vede-o-4-body/)

Slavia – Mladá Boleslav 2:1

Po čtyřiatřiceti minutách bez branek, ale dobrého slávistického výkonu, zhasla světla v Edenu a svítila jen tribuna Sever díky baterkám na mobilních telefonech fanoušků. Minutu poté, co byl zápas znovu zahájen, se už ale sešívaní rozsvítili i gólově na hřišti, když se prosadil Ngadeu-Ngadjui. Slavia nakonec zvítězila 2:1, poprvé po dlouhých šesti letech vybojovala vítězství nad Mladou Boleslaví a dostala se o bod za Plzeň.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/344458-slavia-vali-dal-sesivani-rozsvitili-eden-vyhrou-nad-boleslavi)

Zlín – Dukla Praha 0:1

Nečekaným výsledkem skončilo utkání mezi Zlínem a Duklou. Domácí vstupovali do utkání s devíti body z posledních tří zápasů, ze kterých naopak Pražané vyšli bodově naprázdno. Statistiky šly ale stranou, když se už v osmé minutě trefil Olayinka a poslal Duklu do rychlého vedení. Zaskočenému favoritovi, který mohl v případě výhry v čele tabulky vystřídat Plzeň, se už po zbytek zápasu nepodařilo vyrovnat. Po výsledku 0:1 si tak připsal teprve druhou ligovou porážku v sezoně.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/344465-zlin-se-do-cela-ligy-neposunul-doma-podlehl-dukle-0-1)

Hradec Králové – Sparta Praha 1:2

Série čtyř ligových utkání na stadionech soupeřů bez vítězství je minulostí. Fotbalisté Sparty dokázali po euforii z postupu do jarní fáze Evropské ligy uspět v Hradci, kde triumfovali 2:1. Střelecky se prosadili Juliš s Pulkrabem. Domácí sice snížili zásluhou Malinského, ale vytrvalý tlak v kýženou vyrovnávací branku nezúročili. Svěřenci Davida Holoubka tak přeskočili Mladou Boleslav a patří jim čtvrtá příčka.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/344528-sparta-po-skalpu-southamptonu-vyhrala-v-hradci)

Je nám líto, video expirovalo.
Frimmel: Byli jsme aktivní, převládá velké zklamání

Liberec – Slovácko 2:2

Utkání 15. ligového kola na stadionu U Nisy diváky rozhodně nenudilo. Kromě čtyř branek, z nichž obě domácí padly zásluhou Komlichenka z penalty, viděli také tři červené karty. Hosté dohrávali v devíti bez vyloučených Milana Kerbra s Vlastmilem Daníčkem, za domácí dostal červenou kartu Vůch. Divoké utkání nakonec skončilo nerozhodně 2:2, Liberec tak prodloužil své čekání na ligovou výhru už na pět kol a je v tabulce dvanáctý. Slovácko zůstalo o skóre za soupeřem na třinácté příčce a oba celky dělí od sestupového pásma pouhých pět bodů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/344536-tri-cervene-karty-dve-penalty-liberec-remizoval-v-divokem-zapase-se-slovackem-2-2)

Karviná – Bohemians 3:0

Nelichotivá šňůra bez vstřelené branky je minulostí. Karviná po téměř 300 minutách skórovala, když síť soupeře rozvlnil Panák. Na přesnou trefu střídajícího hráče poté navázali Janečka s Puchelem, čímž zajistili Slezanům po třech domácích nezdarech v řadě vítězství 3:0. Bohemians naopak podruhé za sebou vyšli střelecky naprázdno. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/344462-karvina-ukoncila-golovy-pust-a-jednoznacne-porazila-bohemians)

Příbram – Jihlava 0:0

Souboj dvou ohrožených týmů na chvostu tabulky mezi domácí Příbramí a Jihlavou skončil smírně 0:0. Obě mužstva potvrdila, že se trápí zejména v ofenzivě. Přestože bylo u Litavky k vidění celkem 33 střel a z toho 12 na branku, ani jedna se neujala. Jihlava zůstává předposlední o dva body právě před Příbramí.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/344464-v-duelu-dvou-poslednich-tymu-mezi-pribrami-a-jihlavou-branky-nepadly)

Teplice – Jablonec 1:0

Už 225 minut neobdržely Teplice gól a svou druhou výhrou v řadě se vyšvihly už na šesté místo v tabulce. Doma přitom zvítězily teprve podruhé v sezoně. Výhru 1:0 nad Jabloncem Severočechům zařídil v 72. minutě Kučera. Jablonec tak nenavázal na nejlepší výkon sezony v derby proti Liberci.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/344476-teplice-udolaly-jablonec-jedinym-golem-a-doma-vyhraly-teprve-podruhe)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články