Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

V duelu dvou posledních týmů mezi Příbramí a Jihlavou branky nepadly

Příbram - Souboj dvou ohrožených týmů na chvostu tabulky mezi domácí Příbramí a Jihlavou skončil smírně 0:0. Obě mužstva potvrdila, že se trápí zejména v ofenzivě. Přestože bylo u Litavky k vidění celkem 33 střel a z toho 12 na branku, ani jedna se neujala. Jihlava zůstává předposlední o dva body právě před Příbramí.

Utkání Příbram - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Samozřejmě jsme zklamaní, že jsme nevyhráli poslední domácí utkání. Po tom bodě v Brně jsme měli poměrně dobrý týden, věřili jsme si, ale když jsme přišli na hřiště, tak ten obraz byl jiný. Výsledek 0:0 pro nás nic neřeší," řekl trenér Příbrami Petr Rada.

"Pro oba týmy je bod málo, oba potřebovaly vyhrát. My jsme sice opět v sezoně udrželi čisté konto, ale nemůžeme být spokojení. Byl to spíše boj než kvalitní hra," doplnil jihlavský kouč Michal Bílek.

Už během první čtvrthodiny obě mužstva dostala míč do sítě, ale góly hostujícího Rabušice a Rezka nebyly uznány kvůli ofsajdu. Po dvaceti minutách jihlavský Dvořák zahodil obrovskou šanci, když zblízka netrefil branku. Z malého vápna selhal krátce před pauzou také domácí Chaluš.

"V prvním poločase jsme ještě poměrně měli nějaké šance, dostávali jsme se tam, ale nedotáhli to do konce. I když soupeř tam měl jednu asi největší šanci, když to jejich hráč na zadní tyči netrefil," konstatoval Rada.

Druhý poločas nabídl ještě méně zajímavých příležitostí. Oběma týmům chyběla přesnost i nápad. Příbram byla mírně aktivnější, ale Vysočinu podržel brankář Hanuš, jenž pochytal několik centrů i dalekonosnou střelu Rezka a v poslední minutě vytáhl na břevno hlavičku Chaluše z rohového kopu.

"Do druhé půle jsme chtěli být aktivnější směrem dopředu, což se nám moc nedařilo. Z naší strany tam bylo na můj vkus hodně nepřesností," upozornil Rada, jehož tým neprohrál s Jihlavou v pátém ligovém utkání za sebou. S výkonem po změně stran nebyl spokojen ani Bílek. "Chtěli jsme chodit hodně do střelby ze střední vzdálenosti, ale to se nám nepodařilo. Pokud nedáváte góly, tak jste tam, kde jste," prohlásil kouč Jihlavy.

15. kolo první fotbalové ligy:

1. FK Příbram - Vysočina Jihlava 0:0

Rozhodčí: Jílek - Moláček, Kříž. ŽK: Trapp, Majtán - Štěpánek, Šulek, Rabušic, Vaculík. Diváci: 1786.

Příbram: Hruška - Tregler, Chaluš, Trapp, Divíšek - Krameš, Květ - Brandner, Pilík, Rezek - Majtán (55. Kacafírek, 62. Borek). Trenér: Rada.

Jihlava: Hanuš - Tlustý (46. Vaculík), Krejčí, Rosa, Šulek - Štěpánek, Urblík - Zoubele (80. Ikaunieks), Dvořák, Hronek (90. Záviška) - Rabušic. Trenér: Bílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy