Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brněnský Škoda se dvěma góly dostal do čela střelců, Příbram však vybojovala remízu

Brno - Michal Škoda ve své podzimní formě nepolevuje a ve 14. kole ligy přidal proti Příbrami další dvě branky. Na kontě tak má už deset zásahů a o dva góly vede tabulku střelců před sparťanským Davidem Lafatou. Brňané díky němu sahali po vítězství, na které čekali už čtyři zápasy, ale nadějně rozehraný zápas ztratili v závěru, kdy na výsledných 2:2 srovnal Brandner. Příbram tak poprvé v sezoně bodovala na venkovním hřišti, přesto zůstává se sedmi body na dně tabulky. Brnu patří třináctá příčka.

Souboj příbramského Pilíka a brněnského Škody
zdroj: ČT4 autor: Šálek Václav

"Nevím, jestli dnešní bod pro nás vůbec něco řeší. Snad jen to, že se od něj můžeme odrazit. Na rovinu řeknu, že jsme v Brně chtěli tři body. A měli jsme je na dosah," uvedl středopolař Příbrami Tomáš Pilík.

Do sestavy Brna se po sedmitýdenní přestávce vrátil po doléčení zranění Štohanzl. Od jeho příchodu si trenér Habanec sliboval zvýšení útočné síly, jenže Zbrojovka v úvodní půlhodině zahrozila pouze jednou, když nepovedený centr Řezníčka od postranní čáry zaplachtil na břevno.

Tempo hry dlouho udávali hosté, jejichž akce zakládal nejčastěji aktivní Pilík. Příbram přitom ztratila hned v úvodu útočníka Mahmutoviče, který si při spurtu z vlastní poloviny poranil stehenní sval a nahradil jej Kacafírek. Z převahy hosté vytěžili úvodní gól. Po autovém vhazování se protáhl brněnskou obranou Rezek, kterého Šural srazil ve vápně a pokutový kop proměnil Pilík.

Brňané se probrali až v závěru poločasu, kdy v rozmezí sedmi minut Škoda otočil dvěma góly výsledek. Na vyrovnávací gól mu přesně nahrál ve 37. minutě Řezníček a po krátkém sprintu Škoda levačkou poslal míč přízemní střelou k tyči. Druhý gól pak dal hlavou po Štohanzlově rohu.

"První půlhodina byla strašně rozkouskovaná hra a neměla tempo. V závěru poločasu jsme se dostali do hry a dali dvě branky. Bod je pro nás málo. Chtěli jsme tři, abychom měli v závěru podzimu větší klid. Naší dnešní slabinou byla rozehrávka, která nám vázla. Stejně jako kombinace," popsal utkání kouč Brna Habanec.

Příbram po změně stran vsadila na útočnou hru. Hned po přestávce zahrozil Pilík, jehož tvrdou střelu Melichárek vyrazil, v 51. minutě vyhlavičkoval míč z prázdné branky na poslední chvíli Hyčka. V 78. minutě zachránil opět Zbrojovku Melichárek, který vytáhl Divíškovu střelu z přímého kopu. Z následného rohového kopu se ale už podařilo Brandnerovi hlavou vyrovnat.

"Opět jsme si nepohlídali standardní situaci, což nás trápilo v minulých kolech. Myslel jsem, že už jsme se z toho dostali. Zase v rozhodujícím momentu dostaneme gól ze standardky, proto nemůžeme vyhrát," posteskl si střelec dvou brněnských branek Škoda.

V závěru zápasu měla ještě Příbram šanci utkání zvrátit. Střídající Laňka ale z vyložené pozice přestřelil branku. "Po změně stran jsme asi odehráli náš nejlepší poločas ve venkovních zápasech. Podařilo se nám také vyrovnat. Bod je příjemný, v naší situaci by ale byly lepší tři. Měli jsme k nim blízko," tvrdil trenér Příbrami Rada.

Zbrojovka Brno - 1. FK Příbram 2:2 (2:1)

Branky: 37. a 44. Škoda - 23. Pilík z pen., 80. Brandner. Rozhodčí: Proske - Wilczek, Melichar. ŽK: Šural, Sedlák, Kijanskas - Pilík, Květ. Diváci: 2988.

Brno: Melichárek - Šural, Vraštil, Kijanskas, Lutonský - Polák (61. Lacko), Sedlák - Hyčka (86. Přichystal), Škoda, Štohanzl - Řezníček. Trenér: Habanec

Příbram: Hruška - Pecháček, Chaluš, Trapp, Divíšek - Krameš (73. Laňka), Květ - Brandner, Pilík (90. Majtán), Rezek - Mahmutovič (21. Kacafírek). Trenér: Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články