Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Disciplinárka se s Dočkalem nemazala, dostal stop na tři zápasy

Praha - Založník Sparty Bořek Dočkal dostal od disciplinární komise trest na tři zápasy, za vyloučení v utkání 13. kola ligy v Liberci. Dočkal tak nebude trenérům k dispozici do konce podzimu.

Bořek Dočkal
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Dočkal se jednání disciplinární komise osobně zúčastnil, přestože ho s reprezentací v pátek čeká důležité kvalifikační utkání s Norskem. Sparta podle mluvčího Ondřeje Kasíka zvažuje odvolání k odvolací a revizní komisi, o kterém se musí rozhodnout do týdne.

Dočkal ve 42. minutě v utkání se Slovanem zasáhl zřejmě loktem domácího Breiteho a rozhodčí Franěk ho vyloučil. "Dostal jsem loktem do hlavy, nevím, co bych k tomu víc řekl. Prostě zničehonic přiběhl, dal mi loket a tím to haslo," uvedl Breite.

"Bořek říkal, že tam bylo nějaké postrčení, nebo nějaké přetočení do protihráče. Asi červená karta jasná. Je to komplikace jak pro něj, protože to budu řešit, tak pro tým, protože nás oslabil," řekl sparťanský trenér David Holoubek, který hned po utkání uvedl, že Dočkala čeká pokuta i důrazný pohovor.

Se záložníkem mluvil i trenér reprezentace Karel Jarolím. "Tři zápasy? To asi bylo očekávané. My jsme to s Bořkem rozebírali, on si situaci uvědomil, že to byla hloupost, byl to prostě zkrat," popsal rozhovor kouč národního týmu.

Dočkala už do konce podzimu čekají jen zbylé dva zápasy skupiny Evropské ligy a s reprezentací páteční duel proti Norsku, případně úterní přípravné utkání s Dánskem.

"Věřím tomu, že vzhledem k tomu, že ten program nebude mít tak náročný, tak dá do zápasu s Norskem víc, než by možná dal normálně. I když by to měla být samozřejmost. Ale prostě že bude chtít odpovědět v pozitivním slova smyslu kvalitním výkonem," dodal Jarolím.

Trest pro Dočkala znamená, že vynechá utkání s Karvinou, Hradcem Králové a Teplicemi a do konce podzimní části už si nezahraje. Pro Spartu jde navíc o velkou komplikaci kvůli rozsáhlé marodce, na níž jsou mimo jiné Tomáš Rosický, Martin Frýdek nebo Lukáš Vácha.

V jednom utkání navíc bude Pražanům chybět také stoper Ondřej Mazuch, který musí stát kvůli čtyřem žlutým kartám. Ze stejného důvodu nesmějí nastoupit také Lukáš Budínský s Markem Janečkou z Karviné, Jakub Jugas ze Zlína, Milan Jirásek z Bohemians 1905, Jaroslav Tregler z Příbrami a Veliče Šumulikoski ze Slovácka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články