Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lafata vstřelil 192. gól a v Klubu ligových kanonýrů je třetí

Praha - Davidu Lafatovi se proti Příbrami nadmíru daří, což potvrdil také v duelu 12. kola. Útočník Sparty se blýskl hattrickem, kterým se posunul už na třetí místo historického pořadí Klubu ligových kanonýrů před Antonína Hájka. Lafata je zároveň v čele tabulky střelců letošní sezony. Bývalý reprezentant měl však větší radost z vítězného zápasu, po němž si Pražané spravili chuť po nezvládnutém utkání s Plzní a pohárovém vyřazení od Zlína.

David Lafata
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Lafata zaznamenal 192 gólů v nejvyšších soutěžích. Za Spartu dal 71 branek, za Jablonec 88, za České Budějovice 27 a za Austrii Vídeň se trefil šestkrát. Lepší už jsou pouze legendární Josef Bican s 447 góly a Vlastimil Kopecký, na kterého Lafata ztrácí 60 branek.

"Ty už asi nedoženu," řekl Lafata s úsměvem. "Že jsem třetí, jsem se dozvěděl teprve teď. Je to hezké, ale přiznám se, že momentálně to se mnou tolik nedělá. Fotbal je kolektivní sport, hraje se na kolektivní trofeje a těch já moc nemám," dodal pětatřicetiletý útočník.

Na Příbram má spadeno, v posledních sedmi vzájemných soubojích v lize jí dal devět branek. "Kdyby sem jezdili ob týden, nebylo by to špatné," smál se Lafata. "Ale ne, je to asi náhoda, že se to tak zrovna povedlo," dodal.

Poprvé se proti Příbrami trefil v nastavení první půle a hattrick zkompletoval góly v 76. a 85. minutě. "Musím poděkovat spoluhráčům, že mi to takhle krásně připravili. Měl jsem to docela jednoduché, až na ten třetí gól. Největší podíl na tom mají oni," řekl Lafata, který se s osmi brankami posunul do čela střelecké tabulky této ligové sezony.

"Všechno je to příjemné, ale my jsme hlavně potřebovali vyhrát po té Plzni a Zlínu a zase to obrátit na naši stranu. Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale nerodilo se to lehce. Důležité bylo, že nás Tomáš Koubek za stavu 1:0 podržel perfektním zákrokem. Pak jsme dali druhý gól a tím se to trochu zlomilo," mínil Lafata.

K metě 200 gólů mu schází osm tref, což by mohl stihnout ještě během této ligové sezony. "Uvidíme, jaká bude forma, jaké bude zdraví a jestli budu nastupovat. Dá se to stihnout i nedá. Uvidíme, ještě je to dost gólů," dodal Lafata.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články