Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Karviná na novém stadionu poprvé kapitulovala. Teplice ji vypráskaly 4:1

Karviná - Napopáté už Karviná na domácím stadionu neporazitelnost neudržela. Slezané se v solidním startu do sezony opírali hlavně o výkony na svém hřišti, jenže v 11. kole od Teplic utržili výprask 1:4. Karviná se sice dostala do vedení, jenže o pouhé tři minuty později si srazil míč do sítě Dreksa, do konce poločasu se trefil ještě Vaněček a výhru dokonali po změně stran Fillo a Lüftner.

Radost teplických fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Vítězství nad Zlínem vystřelilo teplické sebevědomí a hosté byli v prvním poločase na hřišti procentuálně nejlepšího týmu v domácím prostředí lepší. Většina akcí hledala ve vápně vytáhlý hrot Vaněčka, ale nejlepší kanonýr Severočechů se zprvu zastřeloval. Během desáté minuty stihl pravačkou po rohu trefit břevno i skórovat, ale kvůli ofsajdu gól neplatil.

Paradoxně se tak do vedení dostala Karviná. Rohový kop prodloužil Šisler na zadní tyč, kde pohotově hlavou zamířil Hošek. Teplice se ale nenechaly rozházet. Byly silnější na míči a rychle se propracovaly zpátky do zápasu. K vyrovnání jim ale pomohl zkratem Dreksa, který vyraženou ránu hlavičkou uklidil poněkud nepochopitelně do vlastní sítě.

Vaněček počáteční seřizování mušky úspěšně dokončil v 29. minutě. Krobův centr z malého vápna přesně trknul do horního rohu Laštůvkovy brány a Teplice vedly. Pro Vaněčka to byla pátá podzimní trefa.

Karvinská domácí premiéra pod umělým osvětlením dostala ve druhé půli kontury debaklu. Fotbalovější hosté mezerami v obraně proskakovali do dalších příležitostí. Aktivní Krob v 55. minutě naservíroval z levé strany další gólový centr na Filla, který těžký balon z úhlu nohou poslal do sítě.

Ani Laštůvka, který záhy zlikvidoval Fillův sólový nájezd, výprasku Karviné nezabránil. Chybující obrana v 69. minutě znovu zapomněla na Lüftnera a hostující stoper v pozici útočníka na malém vápně prostřelil Dreksu i s Laštůvkou.

MFK Karviná - FK Teplice 1:4 (1:2)

Branky: 19. Hošek - 22. vlastní Dreksa, 29. Vaněček, 55. Fillo, 69. Lüftner. Rozhodčí: Proske - Dobrovolný, Vlček. ŽK: Šisler - Grigar. Diváci: 4095.

Karviná: Laštůvka - Dreksa (72. Galuszka), Košťál, Hošek, Zelený - Šisler, Janečka - Moravec, Budinský (46. Panák), Puchel (46. Holík) - Jurčo. Trenér: Weber.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Krob - Ljevakovič, Kučera - Fillo, Hrubý (79. Vachoušek), Hora - Vaněček (87. Potočný). Trenér: Šmejkal. 

Jozef Weber (trenér Karviné): "Prohráli jsme velkým rozdílem a zaslouženě. Soupeř byl od první chvíle šikovnější a rychlejší s míčem, přehrával nás. Přesto jsme se dostali do vedení ze standardní situace. Vlastním gólem jsme se ale zase vrátili na zem. Zlomová z mého pohledu byla druhá branka. Ve druhém poločase jsme změnili rozestavení, ale ani to nepřineslo úspěch. Soupeř nás dále trestal z brejků a zaslouženě zvítězil. Dostali jsme herní facku."
Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Nám to utkání vyloženě sedlo. Někdy to tak je, že vstřelíte čtyři branky, utkání se nám povedlo. Dostali jsme do vedení, i když jsme prohrávali, a Karviná musela útočit. Z toho vznikaly naše brejkové situace, to nám vyhovovalo. Jsme rádi, že jsme navázali na vítězné utkání se Zlínem. Dneska jsem spokojený, i když těch gólů mohlo být i více." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy