Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Přestřelku s Příbramí zvládl lépe Jablonec a má první tři body po osmi zápasech

Příbram - Souboj dvou týmů, které letos zůstávají daleko za očekáváními, zvládl lépe Jablonec. Severočeši v pohledném ofenzivním utkání zvítězili Na Litavce 4:2. O góly Jablonce se podělili čtyři hráči, kterým se letos zatím příliš střelecky nedařilo – Jiráček, Doležal, Kubista a Tecl. Příbram tak zůstává poslední, naopak Jablonec se vyšvihl ze spodních pater tabulky.

Slavící fotbalisté Jablonce
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Jablonečtí začali lépe a hned z první akce skórovali. V 11. minutě Tecl z pravé strany našel Jiráčka, který se střelou z první trefil přesně k tyči. Záložník hostující ze Sparty dal v české nejvyšší soutěži první gól od listopadu 2011.

Už za osm minut to bylo 2:0. Rezek nepochopitelnou zpětnou hlavičkou vyslal do úniku Doležala, který bez problému překonal brankáře Hrušku. O chvíli později mohl Rezek svůj kiks napravit, ale vypálil nad břevno. Na druhé straně Hruška dvakrát vychytal Mihálika. Při příbramském rohu se proti Brandnerovi zase vyznamenal Valeš.

Jablonecký gólman však zaváhal v 57. minutě, kdy ho z přímého kopu propálil Pilík. Svěřenci Petra Rady se prosadili teprve ve druhém ligovém utkání v ročníku a poprvé po 326 minutách. Domácí po kontaktním gólu ožili, ale dál chybovali v defenzivě. Mihálika ještě vychytal Hruška, ale v 70. minutě už Kubista hlavou z rohu mířil přesně.

Nejistí v obraně však byli i hráči Jablonce. Osm minut před koncem se po Hybšově zaváhání okolo Hübschmana otočil střídající Kacafírek a premiérovým ligovým zásahem v kariéře duel opět zdramatizoval.

Příbramské šance na bodový zisk záhy snížil italský obránce Ferrara, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. V nastaveném čase po brejku pečetil vítězství Severočechů Tecl po Doležalově přihrávce. 

1. FK Příbram - FK Jablonec 2:4 (0:2)

Branky: 57. Pilík, 82. Kacafírek - 11. Jiráček, 19. Doležal, 70. V. Kubista, 90.+3 Tecl. Rozhodčí: Královec - Kotík, Arnošt. ŽK: Ferrara (Příbram). ČK: 85. Ferrara.

Příbram: Hruška - Chaluš, Ferrara, Tregler, Krameš - Pecháček, Laňka (46. Majtán) - Brandner, Rezek (76. Casado), Pilík - Mahmutovič (46. Kacafírek). Trenér: Rada.
Jablonec: Valeš - Masopust, Hübschman, Hybš, Hanousek - V. Kubista - Tecl, Trávník (89. Mehanovič), Jiráček, Mihálik (85. Končal) - Doležal. Trenér: Klucký. 

Petr Rada (trenér Příbrami): "Do zápasu jsme vstoupili slušně a prvních deset minut soupeře do ničeho nepustili. Pak tam Tecl nacentruje, byla tam naše nezodpovědnost, a Jiráček to trefil. Druhou branku ani nemusím komentovat, v téhle situaci dát hlavičku dozadu je sebevražda. Pak jsme znova hráli a měli velké šance, ale bohužel jsme to tam nedotlačili. O poločase jsme říkali, že kdybychom dali gól, tak to můžeme zlomit. To se nám podařilo po rohovém kopu, hráli jsme a měli další šance, ale pak je standardní situace, na kterou jsme připraveni, a dostaneme na 3:1. To byl asi klíčový okamžik. I přesto jsme se znova snažili, ale pak přijde zbytečné vyloučení na půlce a toho dokáže zkušené mužstvo, jako je Jablonec využít. Jsme v nepříjemné situaci, ale nejsem ten, kdo by to zabalil. Hráči si musí uvědomit, že tudy cesta nevede."
Zdeněk Klucký (trenér Jablonce): "My jsme jeli do Příbrami s tím, že to nebude jednoduché utkání. Mužstvo, které hraje o záchranu, hraje na hranici únosnosti, na to jsme byli připraveni. Věděli jsme, že Příbram potřebuje vyhrát, aby měla šanci se udržet. Zkusili jsme přeorganizovat obranu, nemohl jsem si to nikde vyzkoušet, ale vyndal jsem stopery, co tam byli minulý zápas, a ono se to vyplatilo. Samozřejmě to, co funguje na Příbram, nemusí fungovat na Slavii. Ta stoperská dvojice (Hübschman, Hybš) byla vytvořena pouze pro toto utkání. S výkonem obou stoperů jsem spokojen. Byl jsem pověřen vedením mužstva do doby, než vedení najde nový realizační tým. Jestli to bude měsíc, rok nebo týden, to teď nikdo neví." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy