Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plzeň jde po Austrii na Hradec, Slavia chce potvrdit vzestup proti Karviné

Praha - Fotbalisté Zlína v první lize jako jediní ještě neprohráli a neporazitelnost bude překvapivý lídr soutěže hájit ve víkendovém 9. kole proti Jablonci. Druhá Mladá Boleslav se představí na Dukle, zatímco třetí obhájce titulu Plzeň přivítá nováčka z Hradce Králové a čtvrtá Sparta jede do Brna. Přímé přenosy duelů Plzně s Hradcem a Slavie s Karvinou nabídne ČT sport, náš web bude v textové on-line reportáži sledovat utkání Sparty s Brnem.

Plzeň, která na čelo ztrácí jediný bod, má za sebou bezbrankovou remízu s Austrií Vídeň v Evropské lize, v nejvyšší soutěži ale vyhrála čtyři poslední duely. "Po zápase s Austrií jsme toho moc nenaspali, protože jsme hned ráno odlétali domů," řekl trenér Roman Pivarník. "Ale to není výmluva. Musíme co nejlépe zregenerovat a připravit se na neděli, abychom zápas s Hradcem zvládli, a pak budeme mít reprezentační pauzu na to si odpočinout," prohlásil.

Hradec však před zápasem na západě Čech pomýšlí na body. "Vyhrál tam Zlín, remizovala tam Bohemka, takže ani my tam nepojedeme s poraženeckou náladou," řekl kouč Bohuslav Pilný. "Budou po poháru a to není pro nikoho lehké. Musí přepnout zase zpět na úroveň naší ligy, mají kratší přípravu, toho musíme využít," dodal.

Chytla Sparta slinu?

O pět bodů čtvrtá Sparta nastoupí proti Zbrojovce povzbuzená čtvrteční výhrou 3:1 nad Interem Milán v Evropské lize. K nečekanému výsledku ji dovedl dosavadní asistent a kouč dorostu David Holoubek, který nahradil v pondělí odvolaného Zdeňka Ščasného a poprvé si vyzkoušel roli hlavního trenéra mezi dospělými.

Václav Kadlec
zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Letenský celek proti italskému soupeři ukončil sérii čtyř zápasů bez vítězství a doufá, že herní vzestup mu vydrží i na hřišti Zbrojovky. "Jedeme do Brna vyhrát, a když předvedeme výkon jako proti Interu, tak nemám strach, že bychom tam neuspěli," řekl Holoubek.

Jablonec se utká s nečekaným lídrem

Zlín v dosavadním průběhu ligy ztratil body jen po dvou remízách, naopak Jablonec se trápí, šest kol po sobě nezvítězil a s 15 inkasovanými góly má spolu s Příbramí a Slováckem nejhorší obranu v soutěži. "Tým je momentálně v tahu, rádi bychom naši vítěznou cestu prodloužili. Citelně nám ale bude chybět jeden z pilířů středové řady Živulič," řekl trenér Zlína Bohumil Páník.

"Zlín od prvního kola ukazuje, že způsob jeho hry je založený na pevné defenzivě a rychlých protiútocích. Kluci si proti Boleslavi dokázali, že když k zápasu přistoupí zodpovědně, jsou schopni potrápit i týmy, které jsou nahoře v ligové tabulce," podotkl kouč Jablonce Zdenko Frťala.

Dva rozjeté manšafty proti sobě: Boleslav vs. Dukla

Ve formě je i druhá Mladá Boleslav, protože už pět kol neprohrála, navíc z toho hned čtyřikrát zvítězila. "Chceme udržet kontakt se špicí ligové tabulky a k tomu potřebujeme bodovat v každém mistrovském zápase a na domácím hřišti vítězit. Proti Dukle s jiným cílem jít nemůžeme," uvedl trenér Leoš Kalvoda.

Rozjetá je však i Dukla, která ve třech utkáních pod novým trenérem Jaroslavem Hynkem ještě neprohrála a ve dvou posledních zápasech navíc dala shodně po čtyřech gólech.

Poslední Trpišovského zápas v Liberci?

Posledního pohárového zástupce Liberec čeká utkání v Teplicích. Slovan minulé kolo vynechal kvůli epidemii v kádru a karanténě a ve čtvrtek v Evropské lize podlehl 1:2 PAOK Soluň. Na Stínadlech bude k vidění souboj trápících se celků, protože Liberec vyhrál jediné z posledních osmi kol, poslední dvě prohrál a je těsně nad hranicí sestupu. Domácí jsou na tom podobně - ze sedmi kol jen jednou zvítězili a také poslední dva zápasy prohráli.

"Samozřejmě tu situaci v tabulce chceme zlepšit a potřebujeme vyhrát, to je jasné. Budeme počítat zraněné, vyčerpané a padlé. Mám strach, aby se některým po výkonu proti PAOK nevrátily teploty," řekl trenér Jindřich Trpišovský, pro kterého by mohlo jít o poslední zápas s Libercem, protože o něj má zájem Sparta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články