Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta hostí Boleslav, v sestavě se mohou objevit i Rosický s Kadlecem

Praha - Už odpoledne mohou čeští fanoušci poprvé po letech spatřit na hřišti v dresu Sparty Tomáše Rosického. Kromě něj by se v utkání proti Mladé Boleslavi mohla objevit i další velká posila Letenských Václav Kadlec. Nebude to ale jediný velký souboj tohoto víkendu, Plzeň se představí v Liberci, zápas Slovanu s Viktorií sledujte v sobotu od 20:10 na ČT sport.

Tomáš Rosický na tréninku s Davidem Lafatou
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Pětatřicetiletý reprezentační kapitán Rosický, jenž doléčil svalové zranění z mistrovství Evropy, může v české nejvyšší soutěži nastoupit poprvé od prosince 2000. Kadlece čeká ve Spartě už třetí angažmá, po přestupu z dánského Midtjyllandu se stal historicky nejdražším fotbalistou české ligy.

"Fanoušci se mají na co těšit, oba hráči budou připraveni do utkání," potvrdil asistent Sparty Zdeněk Svoboda. "Myslím si, že se určitě podívám na hřiště buď od začátku, nebo jako střídající hráč, to ještě nevím. Samozřejmě se těším. Vždycky se mi tady hrálo dobře, tak doufám, že na to navážu," doplnil Kadlec.

Sparta má s Mladou Boleslaví výbornou bilanci, středočeského soupeře v lize porazila sedmkrát za sebou. Svěřenci Zdeňka Ščasného se také chtějí dobře naladit na čtvrteční vstupní zápas v základní skupině Evropské ligy v Southamptonu.

V ligových soubojích Liberce s Plzní má momentálně navrch Viktoria, která z posledních 13 vzájemných duelů nebodovala jen v jediném a na stadionu U Nisy neprohrála od roku 2007. "Víme, že hrajeme s týmem, který patří k nejneoblíbenějším soupeřům Liberce. V minulé sezoně jsme s Plzní utrpěli jedinou domácí porážku v lize. Ale každá série jednou končí," upozornil liberecký kouč Jindřich Trpišovský, jehož tým má na kontě pouze jednu výhru a je až dvanáctý.

Pro oba celky bude zápas generálkou na EL. Západočeši v prvním kole hostí AS Řím a Slovan ve čtvrtek v Baku čeká Karabach. "Liberec hraje hodně agresivně a přímočaře. Vyhovuje mu hrát do otevřené obrany a my mu musíme vše co nejvíc znepříjemnit. Chceme do naší hry dostat důraz, běhání a fotbalovost," uvedl kouč aktuálně čtvrté Plzně Roman Pivarník.

Poslední Příbram, která stále čeká na první bod i vstřelený gól, bude v sobotu proti nováčkovi Hradci Králové odvracet nelichotivý rekord. Pokud výběr trenéra Petra Rady v Mladé Boleslavi prohraje bez vstřelené branky, půjde o nejhorší start do sezony v historii první ligy. Předposlední Jihlava bude o premiérové vítězství v ročníku bojovat na stadionu nováčka Karviné. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články