Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Slavia hledala až našla. Trenérem bude Šilhavý

Praha – Novým trenérem fotbalistů Slavie se překvapivě stal Jaroslav Šilhavý. Čtyřiapadesátiletý kouč míří do pátého celku loňské sezony z Dukly, kam přišel v květnu. Bývalý hráč sešívaných podepsal smlouvu do léta 2018, klub to oznámil na svém webu. Klub v Edenu tak po týdnu hledání našel nástupce odvolaného Dušana Uhrina.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

"Jaroslav Šilhavý je výborný trenér s mnoha úspěchy. Od začátku byl jedním z hlavních kandidátů na nástupce Dušana Uhrina. Chtěl bych poděkovat panu Šilhavému i Dukle za férová jednání," uvedl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

V Dukle měl Šilhavý smlouvu do roku 2019, klub z Julisky se ale dohodl na trenérově odchodu do Edenu. "Je pro mě obrovskou ctí, že budu trénovat klub s tak velkou tradicí a ambicemi," uvedl nový trenér.

Vedení Slavie odvolalo Uhrina po porážce s Plzní 1:3. Nabídku odmítl Luboš Kozel. Jednání proběhla i se Zdeňkem Zemanem.

Šilhavý se narodil 3. listopadu 1961. Bývalý obránce dohromady odehrál 465 ligových zápasů, ve kterých vstřelil 26 gólů. Na svém kontě má i čtyři reprezentační starty. Ve Slavii působil v letech 1990 až 1993 a připsal si v sešívaném dresu celkem 185 startů.

Trenérskou kariéru započal na Žižkově, kde byl nejprve asistentem. V letech 2003 až 2009 působil Jaroslav Šilhavý u národního týmu v roli asistenta reprezentačních trenérů Karla Brücknera a Petra Rady. Od roku 2007 už jako hlavní trenér vedl Kladno. Následně si vyzkoušel práci v Plzni, dva roky trénoval České Budějovice, v roce 2011 se stal trenérem Slovanu Liberec, kde dosáhl svého doposud největšího úspěchu.

Se severočeským klubem se stal v sezoně 2011/2012 překvapivě mistrem ligy a získal ocenění pro nejlepšího trenéra roku. Více než sezonu působil v Jablonci, se kterým dosáhl na třetí místo v lize a od léta 2016 se stal novým trenérem Dukly. Na Julisce však vydržel jen pět ligových kol.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým trenérem Slavie se stal dosavadní kouč Dukly Šilhavý
Zdroj
ČTK, slavia.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články