Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Kozel Slavii trénovat nebude, sešívaní se hádají s FAČR

Praha - Pražské Slavii nebude šéfovat Luboš Kozel. Oblíbený kouč měl k angažmá blízko, jednání ale zkomplikoval únik informací. Slavie z něj viní Fotbalovou asociaci, ta se proti nařčení ohradila.

"Průběžně jednáme s více kandidáty. Pokud se ptáte konkrétně na Luboše Kozla, tak s ním byla již jednání ukončena. Slavia se s ním nedohodla na spolupráci," řekl člen představenstva klubu Tomáš Syrovátka. Slávisté přitom údajně k dohodě s Kozlem měli blízko, jednání však zkomplikoval únik informací a článek na serveru efotbal.cz.

"Generální ředitel klubu (Martin Krob) z pověření představenstva vede jednání s Lubošem Kozlem o podmínkách spolupráce. Únik údajných platových a dalších podmínek ze strany zaměstnavatele trenéra Luboše Kozla vážně poškodil jednání obou stran a vedení SK Slavia Praha ho považuje za mimořádně neetický a neprofesionální. Jednání zaměstnanců FAČR klub vážně poškodilo," stojí v prohlášení Slavie, podle které jde o nepravdivé informace.

Vedení Slavie bude hledat viníka a nevyloučilo možné další kroky. "V případě, že by se potvrdilo, že se jedná o úmyslné poškození SK Slavia Praha, vypovíme naše partnerství s FAČR," řekl zástupce majoritního vlastníka Slavie, společnosti CEFC Group, Tomáš Bůzek.

FAČR však trvá na tom, že se na údajném úniku informací nemohla podílet, neboť neobdržela od pražského klubu žádnou oficiální výzvu k jednání za účasti všech tří stran. "Nikdo z FAČR ani logicky nebyl účasten jednání ohledně finančních podmínek plánovaného kontraktu. Informace, které se objevily v médiích, proto pochopitelně nemohly pocházet ze strany FAČR," uvádí asociace.

Pětačtyřicetiletý Kozel hrával ve Slavii v letech 1994 až 2001 a patří k oblíbencům fanoušků. Po konci kariéry působil ve Slavii i jako asistent trenéra. Následně jako hlavně trenér vedl Jablonec a od roku 2009 Duklu, kde letos v létě skončil a ujal se reprezentační devatenáctky.

Zdroj
ČTK, FAČR

Hlavní zprávy

Nejčtenější články