Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pulpit v Příbrami nejspíš dostane padáka. Sám to očekává

Žádný gól, žádný bod, poslední místo v tabulce a konec v poháru po porážce s třetiligovým Litoměřickem. Taková je podzimní bilance trenéra Martina Pulpita na lavičce Příbrami. A tak není žádné velké překvapení, že po porážce 0:3 od Slavie majitel středočeského klubu Jaroslav Starka otevřeně mluví o Pulpitově odvolání. "Může se stát, že už jsem odvolaný, že nejsem trenérem Příbrami," nechal se slyšet Pulpit po zápase. Na pondělní schůzce vedení Příbrami se nejspíš ukáže, jak prorocká slova to byla.

Martin Pulpit na lavičce Příbrami
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Už ve středu jsem trenérovi jasně sdělil, že pokud neuhraje alespoň bod se Slavií, u mužstva končí. Má slova platí. V pondělí ráno si sedneme, vyslechnu si jeho analýzu a dozví se, že v mém klubu skončil," citoval Starku sport.cz.

Devětačtyřicetiletý Pulpit přišel do Příbrami tři kola před koncem minulé sezony a dvěma bezbrankovými remízami pomohl zachránit tým v nejvyšší soutěži. Přes léto pak udělal velkou čistku v kádru, který více než z poloviny obměnil.

Vstup do sezony ale Příbrami i kvůli těžkému losu nevyšel. Prohrála v lize ve Zlíně, na Slavii i doma s Mladou Boleslaví a Plzní. Navíc nedala ani gól. K tomu vypadla ve 2. kole MOL Cupu s třetiligovým Litoměřickem.

Pulpit byl po prohře na Slavii již smířený s tím, že ve středočeském klubu zřejmě skončí. "Může se stát, že už jsem odvolaný, že nejsem trenérem Příbrami, to patří k téhle štaci. Zachránili jsme se, hlavní úkol své mise jsem splnil. Veškerou odpovědnost vždy beru na sebe. Věděl jsem, že to bude těžká štace. Udělal jsem maximum," řekl na tiskové konferenci po utkání.

Jeho nástupcem by se podle spekulací mohl stát bývalý reprezentační trenér Petr Rada. Mluví se také o jiném bývalém kouči národního týmu Michalu Bílkovi či Karlu Krejčím, který v minulé sezoně získal titul s Plzní.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články