Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Debutant Koubek: Na konci jsme měli velký tlak. Škoda, že jsme to nedotlačili

Teplice - Poprvé nastoupil za Spartu a hned vychytal čisté konto, přesto nebyl brankář Tomáš Koubek s premiérou v dresu letenského celku zcela spokojen. K dokonalosti mu po bezbrankové remíze v Teplicích chybělo vítězství. 

Tomáš Koubek
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Z osobního hlediska jsem asi spokojený, protože jsem udržel čisté konto, ale bohužel jsme nedali gól. To tomu chybělo," řekl Koubek. "Na konci jsme měli velký tlak, bylo vidět, že soupeři došly síly a je škoda, že jsme to tam nedotlačili. Myslím, že to je ale ta správná cesta, protože jsme drželi míč," dodal.

Koubek, který dostal šanci místo Davida Bičíka, se o startu v Teplicích dozvěděl už minulý týden před odvetou třetího předkola Ligy mistrů se Steauou Bukurešť. "Trenér mi oznámil, že budu chytat, nijak to nezdůvodnil a já se neptal. Bylo to ještě před vyřazením z Ligy mistrů, takže bych v tom nic nehledal," uvedl bývalý gólman Hradce Králové nebo Liberce. "Dostal jsem šanci a uvidíme, jak se trenér rozhodne příště," dodal.

Sparta sice měla v zápase převahu, ale hráči Teplic hrozili z rychlých brejků. "Nemyslím si, že by soupeř byl nebezpečnější. Samozřejmě měli velké šance, ale Sparta byla kvalitní a chyběl tomu z naší strany akorát gól," prohlásil Koubek.

Po jednom z nich trefil Roman Potočný břevno a stejný hráč také po přestávce nebezpečně střílel z přímého kopu. "Bylo to břevno a štěstí stálo při mně," řekl k první šanci Koubek. "U přímáku jsem se bál, dal jsem si tři hráče do zdi a tak nějak jsem trošku čekal, že to Roman zkusí přes zeď. Byl jsem tam rychle a naštěstí jsem to trefil dobře," dodal reprezentační brankář.

Sparta si po remíze připsala už třetí ztrátu ve čtyřech úvodních zápasech v sezoně. "Jsme zklamaní. Vypadli jsme z Ligy mistrů, což byl náš cíl a bylo by to jednodušší, kdyby se to povedlo. Ale musíme se dívat dopředu. Čeká nás Bohemka a pak dva zápasy v předkole Evropské ligy. Myslím, že se ještě budeme zlepšovat," prohlásil Koubek. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články