Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sparta nedokázala dobýt teplickou obranu a odváží bod za remízu 0:0

Teplice – Sparta dál pokračuje v podzimním tápání – a to jak herním, tak výsledkovém. Po trpkém konci v předkole Ligy mistrů nepřišlo zlepšení ani v ligovém duelu s Teplicemi. Letenským se za celé utkání nepodařilo překvapit pevnou teplickou, domácí sice hrozili z brejků, ani jeden však nedokázali proměnit. Utkání nakonec skončilo bez branek, a Sparta tak nevyhrála ve třetím ze čtyř podzimních soutežních utkání.

Sparta teplickou obranu nepřekonala
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Sparta nastoupila s několika změnami v sestavě oproti středeční neúspěšné odvetě třetího předkola Ligy mistrů se Steauou Bukurešť. V brance místo Bičíka nastoupil Koubek a v obraně dostal šanci Mazuch, který nahradil Brabce, jenž se pod vyřazení v Rumunsku podepsal vyloučením. Na lavičce zůstali také Šural se Zahustelem.

Hosté měli v úvodu mírně navrch a dostali se do dvou příležitostí, ale Lafata ani Konaté neuspěli. Teplice zahrozily až ve 24. minutě a hned z toho byla největší šance prvního poločasu. Po rychlé akci po pravé straně se k centru dostal zcela osamocený Potočný, jenže trefil pouze břevno.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, ale Hora mířil těsně nad a Potočný jen trefil Koubka. V 62. minutě šli dokonce tepličtí ve dvou na brankáře, ale Fillo možnost na přihrávku před prázdnou branku prováhal. Sparta poté přitlačila, ale Teplice hrozily z protiútoků. Po jednom z nich se v 72. minutě blýskl gólman Koubek, který vytáhl Potočného přímý kop pod břevno.

Tlak Sparty se stupňoval a Pražané byli blízko vedoucí brance deset minut před koncem, ale Holzerovu střelu zlikvidoval pohotovým zákrokem teplický brankář Grigar. Ještě větší příležitost měl vzápětí Zahustel, který po Costově centru trefil v pádu tyč.

Teplice tak navázaly na vítězství z prvního kola nad Duklou, Sparta naopak potvrdila, že není úplně v pohodě. Ze čtyř dosavadních soutěžních zápasů v novém ročníku porazila pouze na úvod ligy Slovácko, zatímco se Steauou remizovala a prohrála.

FK Teplice - Sparta Praha 0:0 Rozhodčí: Jílek - Blažej, Urbanec. ŽK: Ljevakovič - Vácha. Diváci: 14.782.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Urma - Hora, Hrubý (82. Dressler), Ljevakovič, Vachoušek (78. Kodeš), Fillo - Potočný (88. Vaněček). Trenér: Šmejkal.

Sparta: Koubek - Kadlec, Mazuch, Costa - Konaté, Mareček, Vácha (75. Zahustel), Dočkal, Čermák (64. Holzer), Frýdek - Lafata (60. Juliš). Trenér: Ščasný. 

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "V prvním poločase bylo vidět, že máme ze Sparty až příliš velký respekt. Sice jsme si vytvořili jednu stoprocentní příležitost, ale spíš jsme se stahovali dozadu a nechodili jsme do soupeře, jak jsme chtěli. Po přestávce se hráči uklidnili a byli jsme aktivnější. A i když tam Sparta nějaké situace měla, tak my také. Když to vezmu na šance, tak je remíza zasloužená."

Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Chtěli jsme se zvednout herně, to se povedlo. Výsledkově už to nevyšlo, ale bod beru, protože tady se nebude lehce vyhrávat. Teplice zapracovaly na defenzivě a proti nám se soustředily, aby neprohrály. A to musíte být v maximální pohodě, abyste to překonali. My jsme odehráli kombinačně nejlepší zápas na podzim, ale chyběla nám finální přihrávka."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články