Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Jarolím v Boleslavi zřejmě odkoučoval poslední zápas, chce se věnovat reprezentaci

Příbram – Nadcházející trenér české reprezentace Karel Jarolím má nejspíš za sebou poslední utkání na lavičce Mladé Boleslavi. Středočeši, kteří nepostoupili do play-off Evropské ligy, vyhráli úvodní dva zápasy první ligy proti Liberci a Příbrami a vedou neúplnou ligovou tabulku.

"Mohl to být můj poslední zápas za Mladou Boleslav," řekl Jarolím po dnešní výhře 1:0 v Příbrami. "V pondělí máme sezení s vedením, tak je to možné. Upřímně říkám, že bych se potřeboval soustředit jen na reprezentaci. Už na konci srpna je první zápas a nechci dělat něco napůl, to by bylo nezodpovědné," dodal.

Devětapadesátiletý Jarolím se stal reprezentačním koučem po Pavlu Vrbovi 15. července, ale zároveň mohl až do 25. srpna vést i Mladou Boleslav vzhledem k její účasti v kvalifikaci Evropské ligy. Nyní už ale chce naplno přejít k národnímu týmu, který už 31. srpna sehraje přátelský zápas s Arménií. "Už jsem stihl něco nakoukat, ale práce v klubu a reprezentaci je opravdu moc a není jednoduché to skloubit," připustil.

Jeho uvolnění k reprezentaci však bude souviset s tím, zda se vedení Mladé Boleslavi povede sehnat nástupce. Zatím totiž nového trenéra nemá. Údajně Středočeši vyjednávali s Radoslavem Látalem, jehož cena je však po úspěchu s polskými Gliwicemi vysoká. Variantou by mohl být i příchod Davida Jarolíma, syna reprezentačního kouče. Ten ale nemá potřebnou licenci.

Pokud by nový trenér nebyl rychle k dispozici, Jarolím by ještě zřejmě musel vést tým v sobotním domácím duelu s Karvinou. Pokud by však nestihl domácí rozlučku, mrzet ho to nebude muset, jelikož první duel s národním týmem sehraje 31. srpna s Arménií právě v Mladé Boleslavi a rozloučit se bude moci tam.

Jarolíma navíc může těšit, že svému nástupci bude předávat tým s plným bodovým ziskem. "Mohu to předat s klidem, ale dvě kola nic neznamenají. I kdybych zůstal, tak bych na mužstvo tlačil, protože přijde období, kdy se začne ztrácet, tak je třeba mít něco nahráno," řekl Jarolím.

"Na hře týmu je navíc co zlepšovat, to je bez pochyb. Ale věřím, že ať už tým povede kdokoli, že má na co navázat. Snažil jsem se dělat svou práci nejlépe, jak umím. Klub mi přirostl k srdci, ale když v mém věku přišla taková nabídka, tak bych byl srab, kdybych do toho nešel," dodal.

Hráčské kabiny Mladé Boleslavi se prý dvojí role trenéra příliš netýká. "Pro nás to není téma. Nemáme žádné informace a vůbec to neřešíme. Trenér na sobě nedával nic znát. Nic se nezměnilo," prohlásil záložník Jakub Rada a odmítl, že by se právě nejasnosti kolem trenéra mohly projevit na vyřazení z Evropské ligy. "Kolikrát si ani nevzpomenu, že má jít trenér pryč. Kdybych si o tom občas nepřečetl na internetu, tak o tom ani nevím. V kabině se o tom také nebavíme," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články