Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jiráček: Nevěděli jsme, co čekat. Ale lepší vstup do sezony jsme mít nemohli

Mladá Boleslav – Dva zápasy, dvě výhry. Jablonečtí fotbalisté zvládli nevyzpytatelný vstup do sezony – narazili na oba nováčky, s oběma si ale poradili. Nejdříve v přestřelce porazili Karvinou 5:3, v sobotu zase Hradec Králové 2:1. A lepší začátek si podle Petra Jiráčka ani představovat nemohli.

Petr Jiráček v jabloneckém dresu
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Samozřejmě jsme za to moc šťastní. Možná nám to jen trochu kazí první poločas v prvním kole s Karvinou," potvrdil Jiráček po výhře 2:1 nad Hradcem. "Je hezké mít šest bodů, ale liga bude ještě dlouhá a tohle vůbec nic neznamená. Musíme zůstat pokorní a dál pracovat. Při vší úctě k soupeřům, ti těžší teprve přijdou. Tam se teprve ukáže, jak na tom jsme," dodal.

Připustil však, že i hrát s nováčky v úvodu soutěže je nepříjemné. "Oba zápasy byly pro nás strašně těžké. Proti Karviné to bylo první kolo, kde jsme moc nevěděli, co čekat. Hradec jsme viděli v prvním zápase na Bohemce, kde hráli zodpovědně zezadu a nakonec pro ně přišly šance, které proměnili. Samozřejmě jsme na ně koukali se vší pokorou a úctou, ale věřili jsme v naše síly. Myslím, že jsme je ukázali," prohlásil Jiráček.

Těšilo ho hlavně to, jak jeho tým pracoval proti Hradci směrem do obrany. "Hradec se těžko prosazoval. Pak zjednodušil hru a posílal tam dlouhé balony, ale kromě jedné hlavičky si nepamatuju, že by měli vyloženější šance. My kdybychom za první poločas dali víc branek než jednu, asi by se také nikdo nedivil. Jsme samozřejmě rádi, že to dopadlo 2:1, že si odvážíme tři body. Budeme dál pracovat," uvedl Jiráček.

Těší ho i to, že si tým umí pomoci standardní situací jako při druhém gólu Víta Beneše po rohovém kopu. "Máme vysoké kluky, kteří se takhle dokážou prosadit, tak proč toho nevyužít. Standardky v mnoha zápasech pomáhají, momentálně se nám daří, doufám, že v tom budeme pokračovat i dál," dodal Jiráček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články