Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vaculík má po faulu plzeňského Matějů zlomenou čelist, chybět bude měsíc

Jihlava – Po tvrdém zákroku plzeňského beka Aleše Matějů zůstal Lukáš Vaculík dlouho na trávníku a nakonec ho ze hřiště museli odnést na nosítkách. Vyšetření ukázala, že kapitán jihlavských fotbalistů utrpěl vícečetnou zlomeninu horní čelisti. Operační zákrok podstoupit nemusí, ale k tréninku se vrátí nejdřív za měsíc.

Lukáš Vaculík opustil hřiště na nosítkách
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Třiatřicetiletý krajní záložník se zranil v 39. minutě při hlavičkovém souboji s Alešem Matějů, který okamžitě inkasoval žlutou kartu. S ledovým obkladem na pravé části obličeje opustil Vaculík hřiště na nosítkách. V minulé sezoně byl Vaculík nejproduktivnějším hráčem Vysočiny.

"Nepříjemné zranění si naštěstí nevyžádá operační zákrok. Lukáš neutrpěl otřes mozku, tudíž ani nebyla nutná hospitalizace. Nyní je mu ordinován klid a ledování v domácí péči. Do tréninkového procesu by se měl vrátit za čtyři až pět týdnů," uvedl lékař jihlavského týmu Jakub Röhrich.

Domácí fotbalisté v úvodním ligovém kole přišli nejen o kapitána, ale i o body. S úřadujícím mistrem Plzní neudrželi poločasové vedení a prohráli 1:2. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články