Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plzeň se protrápila k výhře v Jihlavě, Sparta málem přišla o body se Slováckem

Praha - Vítězně vkročila do nové sezony mistrovská Plzeň, byť se její tříbodový zisk neobešel bez velkých problémů. I přes hrubky v obraně ale Viktoria vybojovala svou první letošní výhru na hřišti Jihlavy. Sparta také velmi často klopýtala v defenzivě a přestože už po deseti minutách vedla nad Slováckem 2:0, nakonec se musela až do konce zápasu bát o vítězství. To nakonec nemůže slavit nováček z Karviné, který vedl po poločase v Jablonci 3:1, ale v divoké přestřelce nakonec Slezané prohráli 3:5.

Utkání Jihlava - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Jihlava - Plzeň 1:2

První tři body v nové sezoně získala Plzeň hned na začátku ligového ročníku. V Jihlavě to ale vůbec neměla jednoduché. Viktoria s obměněnou sestavou opakovaně propadala v obraně, prohrávala 0:1 a jen kvůli nepřesnému zakončení v tutovkách nezískala Vysočina v utkání alespoň bod. O vítězství ale nakonec Plzeň rozhodla díky nádherné bombě Jana Kopice po rohovém kopu a zvítězila 2:1.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/336489-plzen-nakrocila-za-obhajobou-titulu-nepresvedcive-z-jihlavy-ale-veze-tri-body)

Sparta Praha - Slovácko 3:2

Když brankář Slovácka Heča hned v úvodu obrovskou hrubkou daroval Spartě vedení a v 10. minutě z penalty zvyšoval Dočkal, vypadalo to na snadnou sparťanskou jízdu za vítězstvím. Letenští ale ve druhé půli polevili, Slovácko naopak přidalo. Dvakrát snížilo dvoubrankový náskok svého soupeře a Sparťané se až do samého závěru utkání museli bát o výhru. Nakonec se však přece jen mohou radovat z vítězství 3:2 a prvních letošních tří bodů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/336513-slovacko-sahalo-na-letne-po-bodu-sparta-ale-tesnou-vyhru-uchranila)

Bohemians 1905 - Hradec Králové 0:3

Hned na úvod se nováček první ligy z Hradce Králové postaral o velké překvapení. Votroci na hřišti loni výborně hrajících Bohemians zvítězili nečekaně vysoko 3:0 a zkazili tak v Ďolíčku debut trenéra Koubka. Východočeši o svém vítězství rozhodli až v závěru - šestnáct minut před koncem se trefil Pázler, o pět minut později si vlastní branku vstřelil Gajič a v nastavení přidal třetí zásah Malinský.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/336547-hradec-v-dolicku-necekane-vypraskal-klokany-a-hned-na-uvod-bere-tri-body)

Mladá Boleslav - Slovan Liberec 3:0

Do odvety 3. předkola Evropské ligy bude Liberec vstupovat v mnohem lepší pozici než Mladá Boleslav, na úvod ligové sezony ale Středočeši Slovan rozdrtili 3:0. Velkou zásluhu na jednoznačném průběhu zápasu měl Jan Chramosta, který se postaral o hattrick a Liberec na jeho představení nenašel odpověď.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/336543-generalka-na-evropskou-ligu-dopadla-jednoznacne-chramosta-si-pohral-s-libercem/)

Jablonec - Příbram 5:3

Osm gólů hned na úvod sezony padlo na jablonecké Střelnici - a byl u toho nováček ligy z Karviné. Slezané začali parádně, když se vedení ujali už po dvanácti vteřinách, a v poločase vedli už 3:1. Jenže Severočeši se v druhém poločase skvěle vzchopili, srovnali do čtyř minut a nakonec i díky hattricku Tomáše Wágnera vyhráli 5:3.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/336495-karvina-se-v-lize-uvedla-divokou-prestrelkou-jablonec-ji-porazil-5-3)

Zlín - Příbram 2:0

Sérii patnácti zápasů bez vítězství ukončili fotbalisté Zlína v úvodním kole nového ročníku první ligy proti Příbrami. Obě branky Zlína při důležitém vítězství 2:0 vstřelili stopeři, skóre otevřel v závěru poločasu Hájek a vítězství pečetil dvě minuty před koncem Jugas.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/336496-zlin-ziskal-na-uvod-dulezite-body-o-vyhre-nad-pribrami-rozhodli-stoperi)

Dukla Praha - Teplice 0:1

Po letní pauze se na český prvoligový trávník opět vrátil fotbal. V prvním utkání nového ročníku zvítězili hráči severočeských Teplic 1:0 na hřišti pražské Dukly. O jediný gól se po 46 vteřinách druhé půle postaral hlavou Roman Potočný. Trenér Teplic Daniel Šmejkal tak prožil vítězný debut v nejvyšší soutěži, Jaroslav Šilhavý naopak nebude na soutěžní debut na lavičce Pražanů vzpomínat v dobrém.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/336470-prvoligovou-sezonu-odstartovala-hubena-vyhra-teplic-nad-duklou)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články