Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta se trápila s koncovkou, Trenčínu podlehla 1:3

Praha - Fotbalisté Sparty v přípravě podlehli slovenskému mistrovi Trenčínu 1:3. V utkání na Strahově sice byli aktivnějším týmem, ale trápili se s koncovkou. O jediný gól domácích se postaral Michal Sáček.

Trenčín udeřil z první vážnější šance, když dlouhý centr zužitkoval hlavou Van Kessel. Sparta poté soupeře tlačila a do šancí se dostával zejména Fatai, ale v koncovce se mu nedařilo. Chvíli před pauzou Holek fauloval ve svém vápně a Bero proměnil nařízenou penaltu.

Rychlá snaha Sparty o snížení nevyšla, místo toho se Mazuch nedohodl s Konatém, čehož Trenčín využil ke gólu do odkryté branky. Až čtvrthodiny před koncem vyšla Spartě kombinační akce, na jejímž konci byl odchovanec Sáček a snížil.

Výsledek horší než výkon

"Byl to dobrý zápas, i když výsledek je samozřejmě špatný. Ale herně to nebylo špatné. Měli jsme v půli vést 4:1, ale to, co zahodil Fatai nebo Patrik Schick, to se musí dávat. Ve druhé půli po střídáních už jsme ztratili organizaci hry, bylo to nahoru dolů a mohlo to skončit divokým výsledkem," hodnotil zápas trenér Zdeněk Ščasný.

V závěru se Trenčín dostal k další penaltě po faulu Costy, ale Bera tentokrát brankář Bičík vychytal. "Chtěli jsme si vyzkoušet rozestavení na tři obránce, i když jsem tušil, že na Trenčín by bylo lepší hrát se čtyřmi. Nefungovalo to stoprocentně, ale ze hry jsem špatný pocit neměl. My ale nebyli efektivní, oni ano," dodal Ščasný.

Sparta Praha - Trenčín 1:3 (0:2)

Branky: 75. Sáček - 5. a 52. Van Kessel, 40. Bero z pen.

Sestava Sparty: Bičík - Zahustel, Mazuch (67. Pulkrab), Holek, Costa - Fatai, Čermák (62. Sáček), Mareček, Matějovský (46. Konaté), M. Frýdek - Schick. Trenér: Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články