Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Blažek kvůli sporům s realizačním týmem končí v Jihlavě

Jihlava - Bývalý reprezentační gólman Jaromír Blažek končí ve funkci trenéra brankářů jihlavských fotbalistů. Nahradil ho Stanislav Vahala, který v uplynulé sezoně působil v druholigovém Sokolově. Třiačtyřicetiletý Blažek v Jihlavě před rokem ukončil hráčskou kariéru a v minulém ročníku dělal na Vysočině trenéra brankářů. Vedení v čele s majitelem klubu Františkem Vaculíkem nyní rozhodlo o jeho odchodu. Spekuluje se, že kvůli interním sporům. Podle Blažka klub dlouhodobě stagnuje.

"Fakt, že mé angažmá v Jihlavě nebude pokračovat, mi v rámci nedávné schůzky sdělil pan Vaculík. Beru to jako realitu, vedení klubu se prostě rozhodlo, že mi pro další období smlouvu neprodlouží. Momentálně si užívám dovolené a budoucím angažmá se zatím nezaobírám," řekl Blažek.

"Vysočině děkuji za možnost, že jsem si zde prodloužil brankářskou kariéru a zároveň mohl nastartovat trenérskou etapu mého života. Výborné byly zejména první dva roky, kdy jsme vybojovali postup do ligy a následně jsme se v ní dokázali zachránit a etablovat. Stejně jako vedení klubu však vnímám, že v posledních dvou letech klub trochu stagnuje," dodal.

Na postu trenéra jihlavských brankářů ho nahradí další bývalý ligový gólman Vahala. Pětapadesátiletý rodák z Nového Jičína chytal za Ostravu, Cheb, Dunajskou Stredu, Slavii Praha a Hradec Králové.

Zdroj
ČTK, iSport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články