Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sestoupí Příbram nebo Olomouc? Rozhodne se i o účinkujícím ve 3. předkole EL

Praha - 22. sezona první fotbalové ligy je u konce, poslední kolo ale nabízí stále ještě několik otazníků. Mladá Boleslav se doma utká v přímém souboji s Libercem o třetí místo v tabulce znamenající nasazení až do 3. předkola Evropské ligy. Severočechům stačí k udržení třetí příčky uhrát na hřišti soupeře remízu. Příbram bude na dálku bojovat s Olomoucí o záchranu. Rozhodne se také o nejlepším střelci. Nejlépe na tom je plzeňský Michal Ďuriš s 16 góly. Sestupující Baník Ostrava se rozloučí s elitou zápasem s Brnem, Dukla přivítá Slovácko a Zlín hostí Bohemians Praha 1905. ČT sport odvysílá živě utkání Slavia - Plzeň, a to od 15:05.

"Je o co hrát, bude to mít dobrý náboj. Oba dva týmy už mají jistou účast v Evropě, takže to není otázka života a smrti, spíš jde o výhodnější pozici. My na remízu hrát neumíme, na druhou stranu nějaká výhoda to je, že nám stačí bod," řekl liberecký kouč Jindřich Trpišovský.

Třetí místo však Mladou Boleslav hodně láká a klub si ho dal za cíl spolu s triumfem v MOL Cupu, kde bude hrát ve středu finále. Šetřit na něj ale nikoho nebude. "Liberec chceme porazit kvůli umístění na třetí ligové příčce a také pro co nejlepší završení ligového ročníku. A navíc bych chtěl po předchozích třech remízách a jedné prohře konečně na pátý pokus zažít s Boleslaví výhru nad Libercem," prohlásil trenér Karel Jarolím, který bude postrádat potrestané Pavla Čmovše a Adama Jánoše.

Velké nervy budou prožívat i v Olomouci a Příbrami, kterým jde stále o setrvání v soutěži. Olomouc se zachrání jen v případě, že vyhraje doma nad Teplicemi. "Jsme v pozici, kdy si nemůže dovolit zaváhat. A chceme to zvládnout vítězně, ať už to utkání Příbrami v Jablonci dopadne jakkoliv. Uděláme pro to maximum," řekl trenér Václav Jílek.

Příbrami naopak stačí i remíza s Jabloncem, aby se nemusela spoléhat na ztrátu Sigmy, jelikož má s Olomoucí lepší bilanci ze vzájemných zápasů. Po špatné jarní formě si je však trenér Martin Pulpit vědom toho, že i to bude těžký úkol. "Musíme vybrat jedenáct borců, kteří budou schopni odmakat utkání od první do poslední minuty a plnit jednoduché pokyny. Musíme postavit odolné a fotbalově chytré mužstvo, které to utkání dotáhne alespoň do remízy, která nám zajistí ligovou příslušnost," dodal Pulpit.

Již jistý mistr Plzeň se představí na Slavii, a i když oba týmy už nemohou změnit své postavení v tabulce, na hřišti se bude hrát o prestiž. Jde totiž o souboj týmů, jejichž fanoušci se vzájemně příliš nemají rádi a hráčům by neprominuli, kdyby zápas neodbojovali. Slavia se pokusí potvrdit dobrou střeleckou formu, Viktoria, jež po zisku titulu prohrála oba zápasy, se bude navíc snažit udržet Michala Ďuriše v čele tabulky střelců.

Slovenský reprezentant aktuálně vede pořadí se 16 góly, o branku zpět je však sparťan David Lafata a po dvou ztrácejí Milan Škoda ze Slavie a Lukáš Magera z Mladé Boleslavi.

Sparta se rozloučí se sezonou domácím zápasem s Jihlavou a i ona se pokusí pomoci Lafatovi k dalším brankám. "Chceme ukončit sezonu dobrým výkonem a výsledkem, protože poslední ligové zápasy byly hodně nevyrovnané. Osobní statistiky a cíle hráčů moc nesleduji, ale David Lafata do posledního zápasu určitě půjde a myslím, že k tomu i mužstvo přihlédne, aby získal titul krále střelců," řekl trenér Zdeněk Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články