Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia čtvrtá nebude. Po remíze v Ďolíčku jí do Evropy musí pomoci vítěz poháru

Praha - Slavia už je bez šance, aby skončila čtvrtá, a tím pádem měla jistotu evropských pohárů. Stále ale může v případě triumfu Mladé Boleslavi či Sparty v poháru zamířit do Evropské ligy z pátého místa. Na něm má tři kola před koncem tříbodový náskok před šestou Zbrojovkou po remíze 0:0 ve vršovickém derby v Ďolíčku. Bohemians naopak dosáhli na hranici třiceti bodů, která v historii samostatné české ligy téměř vždy znamenala záchranu.

Utkání Bohemians - Slavia Praha
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Do první šance se ve třetí minutě dostali Bohemians, ale Havlovu střelu v šestnáctce na poslední chvíli zblokoval Bílek. Na druhé straně tečovanou ránu Mešanoviče vytěsnil brankář Zlámal na roh.

Domácí však byli aktivnější a ve 20. minutě jim k vedoucí trefě chyběly centimetry, když Schick po Mosquerově centru trefil z voleje tyčku. Z přečíslení poté mohla udeřit Slavia. Mešanovičovu střelu však Zlámal vyboxoval a dorážející Škoda vysoko přestřelil.

Slavia si zřejmě největší příležitost vypracovala v 53. minutě. Mešanovič se po rychlé kombinaci se Škodou dostal k odraženému míči a zblízka napálil břevno. Bohemians se po změně stran do zakončení tolik nedostávali. Z dálky to zkusil Švec, který hostuje právě ze Slavie, ale Pavlenka jeho přízemní pokus bez problémů chytil.

Slávistický gólman vyhrál i druhý vzájemný souboj čtvrt hodiny před koncem, kdy zblízka reflexivně vyrazil Švecovu akrobatickou ránu po standardní situaci. V závěru ještě Zlámal včasným vyběhnutím sebral míč před Škodou, takže vršovické derby potřetí za sebou skončilo remízou. 

Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha 0:0

Rozhodčí: Jech - Moláček, Pochylý. ŽK: Jirásek - Mihalík, Hušbauer, Bořil. Diváci: 5000 (vyprodáno).

Bohemians: Zlámal - Čögley, Krch, Šmíd, Havel - Švec - Acosta, Bartek (90. Gajič), Jirásek, Mosquera - Schick (67. Akulinin). Trenér: Pivarník.
Slavia: Pavlenka - Bořil, Bílek, Deli, Frydrych - Mihalík (68. Zmrhal), Souček, Hušbauer (88. Piták), Barák - Mešanovič (68. Kenija), Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Roman Pivarník (trenér Bohemians): "Věřili jsme, že jsme schopní Slavii doma porazit. Neměli jsme k tomu daleko, ale remíza na konci je asi spravedlivá. Slavia je nepříjemný soupeř, všichni metr devadesát. Hrají silový fotbal a hodně zjednodušují přechodovou fázi. Dokázali jsme si s tím relativně poradit, i když výškovou převahu měla Slavia. V prvním poločase jsme hodně akcí běhali po levé straně a příležitosti tam byly. Schick měl hezké zakončení, ale bohužel tam stála tyč. Byli jsme hodně pozorní, snažili se kombinovat, ale byl to hodně náročný zápas. Ve druhém poločase jsme v tom pokračovali, Michal Švec měl další gólovku, kterou gólman reflexivně vyrazil. Ale Slavia také jednu šanci měla."
Dušan Uhrin mladší (trenér Slavie): "Vstoupili jsme do utkání zbytečně s takovou bázlivostí. Představovali jsem si to jinak, že se o to porveme víc. Takhle se prostě o body nehraje. Jsme bázliví, naši hráči umí hrát fotbal, ale aby se schovávali a nešlo jim přihrát od obrany, to takhle nejde. Víme, že v Ďolíčku se hraje špatně a ztroskotaly tu jiné týmy, ale kdybychom hráli jako doma, tak by to vypadalo jinak. Nejsem spokojený s ofenzivou, to je pro mě málo. Hráče nabádáme k tomu, aby byli aktivní, šli do křídla a hráli roztaženou hru. Neviděl jsem tam dnes žádnou odvahu." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články