Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Slavia jen remizovala v Olomouci a pohárové příčky se jí vzdalují

Olomouc - Fotbalisté Slavie ve 25. kole nejvyšší soutěže jen remizovali 1:1 na hřišti předposlední Olomouce. Sigmu poslal do vedení Jan Navrátil, hosté ale vyrovnali zásluhou Jaromíra Zmrhala. Pražané tak v boji o evropské poháry ztrácí čtyři body na čtvrtý Liberec, jenž má navíc zápas k dobru. Olomouc od příček zajišťujících záchranu dělí tři body.

Do sestavy Olomouce se vrátil Vepřek s Houskou a vypadli z ní Plšek s Petrem, zatímco místo potrestaného brankáře Buchty nastoupil Reichl. Ani hosté nebyli kompletní, když jim chyběl kanonýr Škoda. V základu se naopak objevil Kenia, který v úvodu jara nehrál kvůli trestu za šlápnutí na Housku v podzimním duelu se Sigmou.

První větší šance byla k vidění až po půlhodině hry a postarala se o ni Slavia. Bořil našel přesnou přihrávkou mezi stopery Mešanoviče, ale jeho střelu Reichl vykopl. Jinak byla úvodní půle spíš boj, oba celky navíc často chybovaly a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas začali lépe hosté. Hušbauer střílel nad a Reichl poté včasným vyběhnutím zastavil nebezpečný brejk Mešanoviče. Sigma poté z první vážnější akce udeřila - Chorý přiťuknul Navrátilovi, který střelou k tyči překonal hostujícího gólmana Pavlenku.

Druhou branku mohla Olomouc přidat v 71. minutě, ale Pavlenka si s Houskovým přímým kopem poradil. V 79. minutě bylo vyrovnáno. Ránu Hušbauera ještě Reichl vyrazil, ale na Zmrhalovu dorážku už nedosáhl. V nastavení si ještě domácí brankář poradil se Součkovou hlavičkou.

Slavia tak ztratila v boji o poháry, protože pokud Liberec ve večerním utkání porazí Jihlavu, zvýší svůj náskok na sedm bodů. Také pro Olomouc je bod málo. Sigmě patří patnáctá příčka, která jako první znamená sestup, a na čtrnáctou Příbram ztrácí body tři.

Sigma Olomouc - Slavia Praha 1:1 (0:0)

Branky: 59. Navrátil - 79. Zmrhal. Rozhodčí: Pechanec - Kříž, Hock. ŽK: Chorý - Mihalík, Souček, Hušbauer (všichni Slavia). Diváci: 5 459.

Olomouc: Reichl - Hála, Šindelář, Radakovič, Vepřek - Navrátil (81. Malec), Houska, Ordoš, Ševčík, Falta (85. Štěpán) - Chorý (69. Petr). Trenér: Jílek.

Slavia: Pavlenka - Frydrych, Deli, Bílek, Bořil - Mihalík (62. Vukadinovič), Kenia (75. Barák), Souček, Hušbauer, Zmrhal - Mešanovic (63. Železník). Trenér: Uhrin ml.

Václav Jílek (trenér Olomouce): "Ve finále asi bod pro nikoho není dostačující. Utkání jsme odehráli, jak jsme chtěli. Respektovali jsme sílu Slavie, ale byli jsme aktivnějším týmem. Bohužel jsme nepřidali pojistku a Slavia vyrovnala. Byly tam dva zákroky, které volaly po penaltě, ptal jsem se hráčů. Jsou to maličkosti, které to ovlivňují. Chci, aby se na to podívala komise rozhodčích. Podle mě zákroky na Navrátila ze třetí minuty a na Ševčíka asi ze sedmnácté minuty byly stoprocentní fauly."

Dušan Uhrin ml. (trenér Slavie): "Začátky poločasů jsme hráli hrozně opatrně. V první půli měl tutovku Mešanovič, to musíme proměnit, pokud chceme být venku úspěšní. Olomouc má velmi dobré mužstvo, potrápilo i vedoucí celky. Chtěli jsme si odvézt tři body, máme jeden. Prohrávali jsme, dokázali jsme srovnat, ale měli jsme ještě dvě šance v závěru. Souček hlavou a jeden střídající hráč. Chceme být co nejvýše v tabulce, abychom hráli poháry. Nedaří se nám proměňovat šance už tři zápasy. Věřím, že to protrhneme v dalším utkání."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články