Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlín překvapivě nepodá stížnost na Patáka. Páník má nadále důvěru vedení

Zlín - Tvrdou kritiku hráčů i trenérů Zlína, kterou si vysloužil rozhodčí Michal Paták a jeho asistenti za řízení zápasu s Plzní, překvapivě nesdílí vedení klubu. To nepodá stížnost na sudího. Vedení klubu zároveň nadále vyjádřilo podporu kouči Páníkovi, přestože jeho celek na jaře získal z devíti zápasů jediný bod.

Paták v sobotu proti Plzni neodpískal ruku Milana Petržely, po které záložník Viktorie vstřelil branku. Po protestech udělil druhou žlutou kartu zlínskému Matejovovi. Zlín navíc mohl zvýšit v prvním poločase už na 2:0 po úniku přes polovinu hřiště, rozhodčí ale hraniční situaci posoudil jako ofsajd.

K výkonu sudího se ale vedení klubu vyjádřilo jen obecně. "Považujeme za nutné zaujmout stanovisko, které se netýká jen Zlína, ale celého jarního vývoje Synot ligy. Protože výsledek 1:2 platí. Nejde nám o jednotlivosti, ale o princip. Fotbalová veřejnost v přímém televizním přenosu měla možnost zhlédnout způsob řízení uvedeného zápasu. Kompetentní pracovníci fotbalových orgánů by měli posoudit, zda je třeba se zabývat situací, která vyplynula z tohoto zápasu," uvedli zlínští funkcionáři.

Způsob řízení utkání přitom vzbudil velkou kritiku od hráčů. "Jsem obrovsky znechucen. Cítím velké zklamání. Ptám se, proč brát děti na takový fotbal," soukal ze sebe po utkání kapitán zlínského týmu a střelec jediné branky Tomáš Poznar.

A na rozhodčího se zlobil i trenér Páník. Ten zmínil po utkání akci Víkend otců, který má na stadiony přilákat rodiče a jejich potomky. "Je to akce svazu, která má být demonstrací fotbalu. A otočí se proti fotbalu," posteskl si Páník. Rodiče by podle něj ani neměli děti na takové zápasy vodit. "Děti nevědí, co se děje. Raději ať přijdou na trénink, hrají, běhají po hřišti. Ať jsou svobodné a nezabývají se tím, co tady dnes viděly," řekl Páník.

Trenér Zlína přitom dostal podporu vedení i přes to, že s týmem po zimní pauze devět kol nevyhrál a na jaře získal jediný bod. Páník po podzimu se Zlínem skončil na šestém místě, týmu vtiskl velice pohledný styl hry a s nováčkem, kterému nikdo nedával před sezonou mnoho šancí, se zřejmě zachrání.

"Trenér Páník pracuje koncepčně a vedení klubu celému realizačnímu týmu i hráčům důvěřuje," uvedl Zlín. Moravský celek se propadl šest kol před koncem na 13. místo s náskokem pěti bodů na předposlední Olomouc.

V pondělí také generální sponzor Zlína Fastav uzavřel dlouholetou smlouvu o další finanční podpoře klubu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články