Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Brno bez svého kapitána bude čelit po záchraně toužícím Bohemians

Brno - Fotbalisté Bohemians 1905 v předehrávce 24. ligového kola hrají v Brně a případné vítězství je může výrazně přiblížit k záchraně. Pražané mají 25 bodů a v tabulce jim patří jedenácté místo, ale šesté Zbrojovce se momentálně daří a doma v této sezoně dokázala porazit osm soupeřů včetně mistrovské Plzně či Liberce. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 20:05.

Brno z posledních čtyř kol třikrát zvítězilo bez inkasované branky a před svým publikem na jaře neztratilo ani bod. Proti Bohemians však bude domácím chybět kapitán a klíčový záložník Pavel Zavadil, který si při sobotní výhře 1:0 v Teplicích vážně poranil koleno.

"Naši hru musíme postavit na tom, co nás zdobilo v předcházejících zápasech, zodpovědně bránit a prosadit se v útoku. Za zraněný pilíř týmu Zavadila, kterému bychom chtěli dát dárek v podobě výhry, nastoupí Zoubele," řekl trenér Zbrojovky Václav Kotal.

Brněnští v červenci 2013 doma deklasovali Bohemians 5:1, ale od té doby nedokázali vršovický tým zdolat ve čtyřech zápasech. Z toho hned tři duely skončily remízou. "Hodně bude záležet na naší hře ve středu pole, kde musíme kvalitně bránit takticky dobře hrající Hubínka s Jiráskem a rychlé krajní záložníky. V útoku je nebezpečný střelec reprezentační jednadvacítky Schick," upozornil Kotal.

Bohemians z posledních dvanácti ligových utkání prohráli pouze v Plzni (0:2) a minule doma s Libercem (0:1) a na předposlední Olomouc mají pětibodový náskok. V Brně by svěřenci Romana Pivarníka rádi ukončili čekání na první venkovní výhru v sezoně, té poslední dosáhli loni v květnu právě na hřišti Zbrojovky.

"Brno hraje poctivý fotbal, dobře brání, mají rychlý přechod do útoku. Jsou delší dobu pohromadě, navíc dokázali navázat na výkony z minulé sezony a dovedli si kvalitního útočníka (Jakuba Řezníčka)," konstatoval Pivarník. "Mužstvo je stabilizované a lépe se jim pracuje. Tento rok jsou v klidných vodách tabulky a pro nás je důležité, abychom se tam také dostali," dodal kouč Bohemians.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články