Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Hušbauer: Počítal jsem s tím, že něco bude. Prostě řvali

Praha - Pro Josefa Hušbauera to byl zvláštní zápas - v sešívaném dresu se proti Spartě, klubu, kde vyrůstal a strávil svá nejlepší fotbalová léta, prosadil důležitým centrem z rohového kopu. Jeho nový tým Slavia ale prohrál a nepředvedl nijak oslnivý výkon. Hušbauer tak obě letošní derby prohrál - to první se Spartou, druhé nyní se Slavií. Navíc musel čelit bučení, pískotu i pokřikům letenských tribun.

Utkání Sparta - Slavia
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Nadávky sparťanských fanoušků na svou adresu Josef Hušbauer neřešil. "Prostě řvali, já počítal s tím, že něco bude. Jejich věci," podotkl záložník Slavie. "Já jsem se soustředil na svůj výkon, na tým Slavie, abychom hráli dobře. Věděl jsem, že dopředu se moc nedostanu a že to bude spíš hodně o defenzivě. Tu jsme plnili, ale gól nás hodně srazil," přidal devítinásobný reprezentant. 

Rozhodující podle něj bylo, že hosté neudrželi déle vedení a vyrovnávací gól inkasovali už v úvodu druhého poločasu. "Chtěli jsme dát rychlý gól. Pak jsme určitě hráli hodně zezadu, ale to byl náš cíl, aby se tam Sparta nedostávala. Myslím, že v první půli neměli žádnou šanci. Byly tam jenom nějaké závary," řekl Hušbauer.

Na vedoucí brance z šesté minuty měl velký podíl. Z rohu našel Lukáše Železníka, který prodloužil míč na zakončujícího Milana Škodu. "My jsme věděli, že mají největší slabinu na přední tyči. Dal jsem to záměrně a jsem rád, že to takhle vyšlo. Jsem rád i za Škoďáka," uvedl šestadvacetiletý středopolař.

Lafatovo vyrovnání z 56. minuty považoval za klíčový moment derby. "Bohužel jsme věděli, že když Sparta dá kontaktní gól, tak to bude asi hodně těžké a budou na vlně. To se nám nemůže stát, takový gól z rohu a ještě po chybě. To prostě nejde, je to velká hrubka a rozhodlo to zápas. Kdybychom to udrželi trošku déle, mohli jsme pomýšlet na lepší výsledek," prohlásil Hušbauer.

Jako jediný hráč prohrál obě ligová derby v sezoně. Na podzim byl ještě v dresu Sparty u porážky 0:1 v Edenu. "Není to určitě nic pozitivního, ale spíš mě mrzí tahle dnešní porážka, protože byla zbytečná," konstatoval bývalý hráč Žižkova, Ostravy nebo italského Cagliari.

Slavia v tabulce udržela tříbodovou ztrátu na čtvrtou pohárovou příčku, protože Liberec dnes podlehl 0:1 Plzni. "Je to pro nás určitě důležité, že jsou tam pořád ty tři body. Máme osm kol do konce a musíme se zvednout. Teď musíme dobře potrénovat v reprezentační pauze," dodal Hušbauer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články