Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Sparta hostí Jablonec a chce se udržet vedoucí Plzně

Praha - Druhá Sparta potřebuje ve 20. kole první fotbalové ligy doma nutně porazit Jablonec, aby vinou odloženého utkání s Duklou nenarostla její ztráta na vedoucí Plzeň na více než šest bodů. Vedoucí Plzeň se pokusí protáhnout sedmizápasovou vítěznou šňůru proti Příbrami a Liberec se bude snažit upevnit si čtvrtou pozici proti Slovácku, které u Nisy ještě nikdy nevyhrálo. Přímý přenos utkání Plzeň-Příbram sledujte od 18:15 na ČT sport, zápas Sparta-Jablonec pak od 15:00 na našem webu v textovém on-line přenosu.

Sparťan Martin Frýdek v hlavičkovém souboji s Jánem Gregušem z Jablonce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Trenér Zdeněk Ščasný ve čtvrtek v pohárovém utkání v Liberci šetřil opory a výsledkem byla prohra 1:2. Klíčové ale je udržet krok s Plzní a také se pozitivně naladit na duel Evropské ligy s Laziem Řím.

"Zápas s Jabloncem je pro mě naprosto zásadní. Chceme vyhrát. Zaprvé proto, že jsme doma silní, zadruhé chceme udržet kontakt s Plzní a navíc Jablonec je pro Spartu vždycky nepříjemný soupeř. Proto tomu byla uzpůsobena i sestava v pohárovém zápase v Liberci," řekl Ščasný.

Jablonec na jaře zabral doma, ale venku se mu v posledních zápasech tolik nedařilo. Vsázet bude na pevnou defenzivu a brejky Stanislava Tecla, který je ve formě. "Hrát otevřený fotbal by byla asi sebevražda. Budeme se snažit co nejdéle udržet Spartu v napětí. Sparta je momentálně ve velké formě a my v tom zápase můžeme jen získat," řekl kouč Zdenko Frťala.

Příbram už 276 minut nedala gól a navíc bude postrádat hned tři důležité postavy ofenzivy Romana Bednáře, Tomáše Pilíka a Davida Štípka. I proto by Plzeň, která vyhrála sedmkrát za sebou, ráda k třem bodům přidala i zlepšený výkon a potěšila fanoušky vyšší výhrou než 1:0, kterou uhráli ve čtyřech z posledních šesti utkání.

"Asi všichni cítíme, že mužstvo má na víc. Snad se to nějakým zápasem zlomí, nicméně hlavně chceme udržet vítěznou vlnu. Věřím, že si vytvoříme tlak a soupeře přehrajeme," řekl trenér Karel Krejčí, který v Příbrami bydlí, takže utkání má pro něj zvláštní nádech.

Sobotní porážky Slavie v Mladé Boleslavi by rád využil Liberec, který by mohl v případě vítězství nad Slováckem odskočit Pražanům na rozdíl pěti bodů. Slovácko ještě pod Ještědem nevyhrálo ani jedno ze 13 utkání. "Doufám, že v tom budeme pokračovat a navážeme na naše poslední výkony. Terén tady ale není dobrý a očekávám těžké utkání," řekl trenér Jindřich Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články