Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Boleslav hostí v souboji o poháry Slavii, Jihlavu čeká důležitý zápas s Olomoucí

Praha - Sobotní program dvacátého kola první fotbalové ligy může hodně napovědět v boji o pohárové příčky. Dosud třetí Mladá Boleslav hostí posílenou Slavii a bude hájit před konkurentem svůj dvoubodový náskok. Odehraje se i přímý souboj o uniknutí předposlednímu místu, Olomouc míří k veledůležitému zápasu na Vysočinu. Zlín se pokusí získat první jarní body v Brně a Bohemians hostí tabulkového souseda z Teplic. Přímý přenos utkání Mladá Boelslav - Slavia sledujte od 18:00 na ČT sport.

Utkání Slavia - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK

Duel Mladé Boleslavi se Slavií bude výjimečný pro oba trenéry. Zatímco domácí Karel Jarolím zažil největší úspěchy ve Slavii, na druhé straně Dušan Uhrin mladší patří mezi nejúspěšnější kouče v historii Mladé Boleslavi.

"Jestli chceme hrát poháry, musíme udělat všechno pro to, abychom to utkání vyhráli," řekl Uhrin. "V Boleslavi to velmi dobře znám, ale na druhé straně, kde jsou lavičky pro hosty, jsem snad ještě ani jednou nebyl. Samozřejmě to beru prestižně. Navíc je to zápas proti Karlu Jarolímovi, kterému jsem dělal asistenta. Těším se na to," dodal.

Důležitý záchranářský souboj se odehraje v Jihlavě, kam přijede předposlední Olomouc. Oba celky dělí v tabulce jediný bod. Olomouc se tak může dostat z pásma sestupu, v případě prohry však může na záchranu ztrácet už čtyři body.

"Při pohledu na minimální odstup mezi oběma celky moc dobře vnímáme důležitost nadcházejícího zápasu. Nejde o klíčový duel jara, ale jeho výsledek může v boji o záchranu mnohé napovědět," řekl trenér Jihlavy Michal Hipp. "Je to přímý konkurent v sestupových vodách, tím pádem je důležitost zápasu vyšší," uvedl kouč Olomouce Václav Jílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články