Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Horník: Ve Slavii panuje zmatek. Ať si hledí svého, vzkazuje Tvrdík

Jablonec/Praha - Nový sportovní ředitel Jablonce Ivan Horník si na startu zimní přípravy neodpustil několik poznámek k novému vedení Slavie. Pražský klub totiž chce přivést z klubu Miroslava Pelty hned několik posil, podle Horníka ale v Edenu panuje ohledně hráčské politiky zmatek. Jaroslav Tvrdík, který ve Slavii zastupuje zájmy čínské společnosti CEFC, však Horníkova slova nenechal bez odpovědi.

Ivan Horník
zdroj: isifa/Lidové noviny autor: TOMAS KRIST

Slavia už dříve projevila zájem o útočníka Stanislava Tecla a záložníka Martina Pospíšila, Horník ale podotkl, že se Jablonec nikoho zbavovat nehodlá. "Někteří hráči byli kontaktováni ze strany jiných klubů, ale v současné době nechceme nikoho uvolňovat. Tohle mužstvo má potenciál na to, aby ještě něco dokázalo, takže se budeme snažit ho udržet pohromadě. Nejsme na tom ekonomicky tak špatně, abychom hráče prodávali pod cenou a posilovali konkurenci," řekl Horník.

K zájmu Slavie se přece jen vrátil. "Poslali nám jednu nabídku a mají v tom trošku zmatek, protože každých 14 dní chtějí jiného hráče. Byl tam zájem o Pospíšila, o Tecla. Ale Slavia si v tom nejprve musí udělat pořádek, musí to být trochu jinou formou. Nabídka, kterou poslali, je pro nás neakceptovatelná," uvedl.

Sport
zdroj: ČT4

To ovšem nebere Tvrdík, který o změnách v kádru pražského klubu často informuje fanoušky na svém twitterovém účtu. Ten použil i tentokrát. "Komunikujeme s Miroslavem Peltou a ten přesně ví, koho z Jablonce chceme. Pan Horník by se místo Slavie měl raději věnovat svému klubu," napsal bývalý ministr obrany.

Horník se vrátil do prvoligové kabiny po jedenácti letech od korupční aféry. Po necelém měsíci od jmenování do funkce se prý už naučil skoro nevnímat negativní reakce veřejnosti. "Věřím, že panu Peltovi nahradím nějaké problémy, které s tím rozhodnutím měl," řekl Horník s odkazem na majitele klubu a zároveň šéfa Fotbalové asociace.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články