Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bezbranková marnost. Dukla venku stále nevyhrála, Sigma opět nezvítězila doma

Olomouc - Utkání Sigmy Olomouc s Duklou Praha potvrdilo to, co napovídaly statistiky. Tým z Julisky na hřištích soupeřů ještě letos nevyhrál a vybojoval už svou pátou remízu, Olomouc zase potvrdila své domácí trápení, teprve druhou výhru si nezajistila ani nyní. Bezbrankový výsledek příliš nepomohl ani jednomu z celků, které tak zůstávají jen několik bodů nad hranicí sestupu.

Oba celky se od začátku pečlivě hlídaly, ale Sigma byla o něco aktivnější a ve 13. minutě Falta jen těsně minul tyč branky Dukly. O šest minut později se k míči po Vašíčkově centru dostal Petr a moc nechybělo, aby poslal Olomouc do vedení.

Hosté poprvé zahrozili po půlhodině hry. Krmenčík obešel dva protihráče, ale vystřelil pouze doprostřed branky. Vzápětí už domácí slavili úvodní gól po hlavičce Šindeláře, rozhodčí ho však pro ofsajd neuznal.

Druhý poločas začal dobrou šancí Dukly, když po přímém kopu Marka Hanouska hlavičkoval Krmenčík na malém vápně zcela sám, ale příliš vysoko. Podobně dopadl na druhé straně Moulis, kterého na přední tyči našel přesným centrem Falta.

Olomouc byla i nadále aktivnější, ale finální fáze se domácím nedařila. Pět minut před koncem to mohl potrestat Čajič, který ale po nepovedené střele Mareše netrefil branku. Sigma tak po dvou předchozích porážkách poprvé bodovala, zatímco Dukla počtvrté za sebou venku remizovala. 

Sigma Olomouc - Dukla Praha 0:0

Rozhodčí: Proske - Blažej, Nádvorník. ŽK: Hubník, Vepřek - Marek Hanousek, Čajič. Diváci: 3439.

Olomouc: M. Buchta - Hála, Hubník, Radakovič, Vepřek - Moulis (89. Plšek), Houska, Petr, Šindelář, Falta (84. Malec) - Vašíček (69. Halenár). Trenér: Jílek.
Dukla: F. Rada - Miloševič, Jeřábek, Gorkšs, Jurendič - Čajič (90. Daniel Tetour), Marek Hanousek, Považanec - Berger (72. Přikryl), Krmenčík (82. Beauguel), Jakub Mareš. Trenér: Kozel. 

Václav Jílek (trenér Sigmy): "Čekali jsme ofenzivnější Duklu, ale ona byla kompaktní, organizovaná vzadu. Šancí jsme ale i přesto měli dost, jenže chybělo nám lepší řešení, centry končily na prvním hráči, nebo chyběl důraz v pokutovém území. Remíza je proto z tohoto pohledu zasloužená. Nějaký tlak sestupu si nepřipouštím, kol je ještě hodně do konce soutěže. Opřít o výkon se můžeme, spolupráce s hráči funguje a věřím, že v momentě, kdy budeme efektivnější v koncovce, tak přijdou i body."
Luboš Kozel (trenér Dukly): "Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, protože domácí také potřebují body. Chtěli jsme se odrazit od poctivého výkonu v obraně, ale pokud jsme chtěli více bodů, tak to chtělo odehrát zápas kvalitněji v útoku. Tam jsme poztráceli hodně míčů. První poločas byl vyrovnanější, ve druhém nás Sigma více zatlačila. V závěru jsme měli šanci, ze které mohl padnout gól, neměli jsme ale štěstí. Remíza je asi spravedlivá." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články