Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zlín po dvou měsících vyhrál, v derby nad Slováckem 2:1

Zlín - Fotbalisté Zlína po dvou měsících v první lize vyhráli, když doma v rámci 13. kola porazili v derby Slovácko 2:1. Nováček vedl po gólu Poznara, ovšem hosté po změně stran srovnali zásluhou kanonýra Doška. Osm minut před koncem však duel rozhodl Vukadinovič a zajistil Zlínu ukončení série šesti zápasů bez vítězství.

Utkání Zlín - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Josef Omelka

Derby sledoval vyprodaný stadion pro téměř šest tisíc diváků. Oba týmy ale začaly opatrně. Došek sice v 9. minutě uklidil míč do sítě, ale šlo o ofsajd. Vážnější příležitost musel řešit Heča, který vychytal Koreše. Vzápětí se po centru Pazdery dostal k zakončení Železník, ale jeho pokus zamířil do míst, kde stál připravený brankář Slovácka.

Hosté mohli zahrozit z přímého kopu, ale Valentův pokus postrádal přesnost. A tak se ke slovu znovu dostali Zlínští. Ve 33. minutě vysunul Holík do brejku Poznara, který obstřelil vyběhnutého Heču a poslal domácí do vedení. Střelec úvodního gólu mohl později zvýšit stav zápasu, ale zakončení hlavou zlikvidoval Heča.

Ve druhém poločase domácí pokračovali v aktivní hře a dostali soupeře pod tlak. Holíkovi se přesně přihrát v šestnáctce nepovedlo, Železníkův centr zblokoval Košút. Po rohovém kopu se k zakončení dostal Živulič, ale do branky nedokázal zamířit. Naopak udeřit se povedlo Slovácku. V 63. minutě přesně odcentroval Diviš z pravé strany na hlavu Doška, který zamířil přesně k tyči.

Na Doškův gól reagoval Železník, když přízemní střelou vyzkoušel pozornost Heči, který nadvakrát míč dostal pod kontrolu. Šance se s přibývajícím časem střídaly na obou stranách. Valenta po sklepnutí Doška okamžitě zakončoval a blýsknout se instinktivním zákrokem musel Holý. Gólová akce přišla v 82. minutě, kdy Zlínští opět udeřili po rychlém brejku, který v gól po pasu od Poznara proměnil Vukadinovič.

Fastav Zlín - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)

Branky: 33. Poznar, 82. V. Vukadinovič - 63. Došek. Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Vysloužil. ŽK: Janíček, Vukadinovič - Košút. Diváci: 5800.

Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov - Holík (69. V. Vukadinovič), Janíček (79. Motal), Živulič, Koreš (84. Malý) - Železník, Poznar. Trenér: Páník.

Slovácko: Heča - Kuncl, Hofmann, Košút, Břečka (84. Koné) - Šumulikoski (87. Sadílek) - Diviš, Valenta, Havlík, Civič (78. Kovář) - Došek. Trenér: Habanec.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Nám se povedla první půle, kde jsme mohli odskočit více. Hosté první poločas přežili a stupňovali nápor, který vyústil ve stav 1:1. Musel jsem začít střídat, abychom to uběhali. Přišel Vukadinovič a ten utkání rozhodl. Jsem spokojen, obzvlášť za první poločas. Je to pro nás největší vítězství podzimu. Bylo to derby a myslím, že po dlouhých letech bylo vyprodáno. Vítězství nám dává sílu do dalších utkání a poháru. Je to pro nás obrovská motivace. Poznar má formu, gól dal, navíc přidal i přihrávku."

Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Ze zápasu jsem zklamaný. První polovinu jsem hráli velice vlažně. Osobní souboje, bojovnost a přepínání při ztrátě míče nám nic neříkalo. Domácí mohli vést i o tři branky, ty šance tam měli. Druhý poločas byl lepší, ale dostat dvě branky z brejků, to je naše ostuda. I když jsme dali gól a Valenta měl šanci, tak to bylo z naší strany všechno. Já jsem nechtěl hráče přemotivovat a nakonec nám právě chyběl ten náboj. Půl roku teď bude vládnout Zlín."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články