Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jablonec dál tápe. Se Slováckem "jen" remizoval, pět zápasů nevyhrál

Uherské Hradiště - Fotbalisté Slovácka remizovali ve 12. kole první fotbalové ligy doma s Jabloncem 1:1. V zápase dvou rozdílných poločasů Jablonec vedl od 38. minuty po gólu Martina Pospíšila, ale po změně stran vyrovnal Jaroslav Diviš. Jablonec tak prodloužil své čekání na výhru už na pět zápasů, z toho v posledních čtyřech remizoval.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Jablonec vsadil od úvodních minut na útočný fotbal. Už v 6. minutě zmařil vekou šanci domácí brankář Heča, který stačil střelu Doležala vyrazit. O pět minut později jablonecký útočník zahodil druhou příležitost ke skórování, když po Karavajevově centru hlavičkoval těsně vedle branky. Festival zahozených šancí hostujících prodloužil ve 20. minutě Pernica, který z bezprostřední blízkosti netrefil branku.

Slovácko po herní stránce drželo opticky vyrovnanou partii, do střeleckých příležitostí se však dostávalo s velkými obtížemi. Jablonec se gólově prosadil ve 38. minutě, kdy po Teclově přihrávce Pospíšil tvrdou střelou překonal Heču. Slovácko mohlo vzápětí vyrovnat. Po nedorozumění soupeřových zadáků se míč dostal ke stoperu Hofmannovi, který ale mířil nepřesně, další nabídku k vyrovnání před přestávkou prováhal Diviš.

Otevřená partie pokračovala i po změně stran. Domácí brankář Heča vynikl po střele Trávníka, na druhé straně jablonecký brankář Hrubý vyrazil přesně mířenou střelu Havlíka z trestného kopu. Za útočnou aktivitu se Slovácko dočkalo v 67. minutě vyrovnání. Obránce Chvátal vyslal po pravé straně do brejku Diviše a na jeho přízemní střelu k tyči brankář Hrubý nedosáhl.

Domácí fotbalisté po vyrovnávacím gólu ještě zvýšili útočnou aktivitu, kterou ale čtyři minuty před koncem zastavilo vyloučení obránce Chvátala, který dostal druhou žlutou kartu. Domácí ale i v oslabení remízu udrželi.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonecký Pospíšil: Ve 2. půli jsme přestali hrát

1. FC Slovácko - FK Jablonec 1:1 (0:1)

Branky: 67. Diviš - 38. Pospíšil. Rozhodčí: Zelinka - Dobrovolný, Antoníček. ŽK: Břečka, Chvátal, Došek - Mingazov, M. Kysela, Doležal. ČK: 86. Chvátal. Diváci: 3720. 

Slovácko: Heča - Chvátal, Hofmann, Košút, Břečka - Šumulikoski - Diviš (90. Hlúpik), Valenta (87. Kuncl), Havlík, Kovář (74. Daníček) - Došek. Trenér: Habanec.

Jablonec: V. Hrubý - Karavajev, Pernica, M. Kysela, Romera - Hübschman - Tecl, Pospíšil (83. Masopust), Trávník (76. Wágner), Mingazov (59. Greguš) - Doležal. Trenér: Šilhavý.

Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Opět jsme byli v začátku utkání neaktivní a měli ve hře spoustu chyb. Vypadá to tak, že potřebujeme prohrávat, abychom se dostali do hry. Soupeři nabízíme vyloženou tutovku a teprve potom zapojujeme do hry křídla. Opět udělali naši obránci čtyři chyby, naštěstí soupeř potrestal jen jednu. To, co nedal jablonecký Doležal, kterého vychytal Heča, bylo stěžejním bodem k našemu zlepšení. Náš výkon vygradoval ve druhém poločase, kdy jsme vyrovnali a byli lepší. Druhá branka by byla nadstandardní. Došek odvedl slušnou práci, zaměstnával oba stopery. Nebylo to však jen o Doškovi. Po dlouhé době Valenta splnil, co chceme hrát ve středové řadě. A také Kovář si vedl dobře. Bodu si cením."

Jaroslav Šilhavý (trenér Jablonce): "Tentokrát jsme dali první gól a zápas se vyvíjel velice dobře. Bohužel jsme prohospodařili v prvním poločase velké šance. Mohli jsme vstřelit i čtyři branky. Ve druhém poločase nás dostávalo Slovácko pod tlak díky standardním situacím. Zlobil nás hlavně Došek, který v pokutovém území uplatňoval výškovou převahu a sklepával spoluhráčům míče. Díky němu se dostávali domácí do šancí. Po gólu volala ve druhém poločase také příležitost Doležala. Zdálo se mi, že byl faulován. Musím se podívat na video. Z protiútoku jsme nepohlídali aut soupeře, který vyrovnal. V závěru jsme se pokoušeli o zvrat zařazením druhého útočníka. Dotáhnout zápas k vítězství se nám už ani při početní výhodě nepodařilo. Bohužel odjíždíme s jedním bodem, což je málo."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články