Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Navážeme-li na poslední výkony, Sparta nás potrestá, varuje Krejčí

Plzeň - Trenér plzeňských fotbalistů Karel Krejčí očekává, že jeho svěřenci budou chtít proti Spartě napravit dojem z předchozích dvou porážek s Rapidem Vídeň a Brnem. S hráči si prý důrazně promluvil a věří, že si uvědomili, že musí předvádět mnohem aktivnější výkony. Pomoci by jim k tomu měla i atmosféra na vyprodaném stadionu. "Dosud jsem zápasy se Spartou zažil jen jako asistent. Nyní mám velkou zodpovědnost a těším se hodně. Ale ještě jsem úplně nevstřebal ty dvě poslední porážky," připustil Krejčí.

"Určitě se budeme chtít fanouškům omluvit a očekávám, že podáme mnohem lepší výkon. Pokud bychom navázali na ty poslední výkony, tak nás Sparta při současné pohodě potrestá. Jsou přeci jen v trochu jiném rozpoložení než my. Sparta překonala menší krizi, co měla v derby, rozehráli se jí cizinci v sestavě a hraje v pohodě," uvedl Krejčí.

Atraktivita a důležitost zápasu včetně vzájemné rivality by však měly plzeňské hráče vybičovat k tomu, aby předvedli zcela odlišný výkon. "Věřím hráčům, že budou mít velkou motivaci napravit dojem právě proti Spartě a s podporou vyprodaného stadionu to výsledkově zvládneme a dorazíme Spartu v tabulce," řekl Krejčí s odkazem na tříbodovou ztrátu na Spartu.

Trenér Plzně Karel Krejčí: "Museli jsme si důrazněji promluvit a myslím, že si hráči uvědomili, že přístup musí být daleko lepší. Je třeba, aby nasazení, důraz, agresivita a nadšení fungovalo od první minuty a ne jen část zápasu."

Hráče se snažil povzbudit už před utkáním s Brnem, ale neúspěšně. Výsledkem byla prohra 0:1. Proto tentokrát volil důraznější rozmluvu. "Po Vídni moje slova asi nepadla na úrodnou půdu. V Brně jsme odflákli první půli, nechali si dát gól a teprve pak jsme se probudili a začali to honit," řekl kouč.

Od srpnového nástupu do funkce až do zápasu s Brnem prožíval v lize vítěznou euforii, nyní si musí poradit se zatím nejtěžším obdobím v roli hlavního kouče. "Porážky ke sportu patří, teď jde o to, aby to netrvalo dlouho. Je třeba to analyzovat, určit, proč se teď nedaří, uvědomit si to a nastartovat novou vítěznou vlnu," uvedl Krejčí.

Je si vědom, že proti Spartě ho nečeká snadný úkol, protože soupeř je na vítězné vlně. "Sparta góly nedostává, defenzivu drží Costa, a vepředu si vždy něco vytvoří, přičemž Lafata s Fataiem to promění. Nesmíme jim dát prostor. Ale zároveň musíme být aktivní, hrajeme doma a chceme smazat ztrátu na Spartu," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články