Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Baník touží ukončit sérii bez výhry proti Olomouci

Ostrava - Po osmi zápasech mají fotbalisté Ostravy v tabulce první ligy stále jediný bod. První výhru, která by je dostala do kontaktu se zbytkem tabulky, by si rádi připsali už proti Olomouci. Nováčkovi se ale v posledních zápasech s Baníkem vždy dařilo. Navíc i Sigma má na kontě jedinou výhru a potřebuje nutně bodovat. Přímý přenos od 20:15 sledujte na ČT sport.

Baník dosud jen remizoval s Mladou Boleslaví, ještě neudržel čisté konto a s 19 inkasovanými góly má nejhorší obranu v lize. V posledních zápasech však naznačil zlepšení a trenér Radomír Korytář proto doufá, že by se to mohlo konečně promítnout i do výsledku. "Bude to zápas, ve kterém bude důležitý souboj o každý metr hřiště. Mužstvo se nám daří posledními zápasy postupně stabilizovat, takže věříme, že to zvládneme a získáme tři body," řekl Korytář.

Je si ale vědom, že Olomouc, ač nováček, je silný protivník. To ukázala například úterní výhrou 5:1 v poháru nad Opavou. "Olomouc je kvalitní mužstvo s několika individualitami. Jsou silní na míči a dokážou velice dobře kombinovat, o čemž jsem se na vlastní oči přesvědčil v jejich pohárovém utkání v Opavě," dodal Korytář.

Baník zvažuje před zápasem nasazení Tomáše Mičoly. Sedmadvacetiletý záložník, který kvůli vleklému zranění už 19 měsíců nehrál ligové utkání, se do Ostravy vrátil začátkem září ze Slavie, kde rozvázal smlouvu. Podle kouče Radomíra Korytáře už snese zápasovou zátěž. "Jeho zdravotní stav je dobrý. Jsem překvapený, jak rychle se dává do kupy," řekl Korytář.

Právě duel s Opavou byl pro Olomouc vzpruhou po předchozích nepřesvědčivých výkonech na Spartě a se Zlínem, po kterých vedení klubu údajně začalo zvažovat změnu trenéra. "Chtěli bychom i v Ostravě zopakovat produktivitu a nasazení z pohárového utkání v Opavě. Příjemně mě tam překvapila jednoduchost v kombinaci a zakončení a to bychom chtěli zopakovat," prohlásil trenér Leoš Kalvoda.

"Baník má jeden bod, ale výkonnostně je jinde než Opava. Co jsem ho viděl hrát, tak třeba s Jabloncem si nezasloužil prohrát. Po změnách v kádru, které tam udělali, se zvedli. Jestli chtějí udržet krok se zbytkem, tak jim povinnost velí zvítězit, ale to i nám," dodal Kalvoda. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články