Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Střelec derby Zmrhal: Je to pro mě nejvzácnější gól kariéry

Praha - Slávistický fotbalista Jaromír Zmrhal potvrdil, že umí rozhodovat velké zápasy. Dvaadvacetiletý záložník před rokem jediným gólem zařídil výhru 1:0 nad Plzní a dnes to samé zopakoval v derby se Spartou. Vítěznou trefu považuje za dosud nejcennější v kariéře.

Jaromír Zmrhal
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Zatím má moje profi kariéra tři roky, takže takových gólů ještě může být. Doposud je to asi takový ten nejvzácnější, prostě dát si proti Spartě gól za Slavii. S Plzní to bylo taky podobné. Když je to 1:0, tak to potěší," řekl Zmrhal.

Derby rozhodl v nastavení první půle, kdy střelou z dálky zaskočil sparťanského brankáře Davida Bičíka, po jehož zákroku se míč došoural za čáru. "Docela dobře jsem si to zpracoval, že jsem to měl akorát do kroku. Tak jsem to zkusil, ta rána docela sedla. Pak už jsem jen viděl, jak se to kutálí za gólmana. Tak jsem doufal, že to tam dojede," usmál se Zmrhal.

V druhé půli mohl jít sám na brankáře, ale pomezní sudí mu chybně odmával ofsajd. "To se může stát, bylo možná i něco na druhé straně. Že se zmýlí, to se prostě nedá nic dělat. Vyhrálo se, takže to až tolik nevnímáme," konstatoval Zmrhal.

Pochvaloval si, že Slavia dobře plnila předzápasovou taktiku. "Snažili jsme se dobře vystupovat a vyrážet na ty jejich hráče, aby se nedostali do jejich kombinace. Jakmile se dostanou do své hry, je Sparta strašně silná. Takže my jsme měli za úkol hrát vysoko, aby ty jejich akce už od začátku nemohli rozvíjet. To se dařilo," těšilo Zmrhala.

Slavia výhrou v derby potvrdila, že prožívá šťastnější období. Pomohl k tomu také příchod nových silných majitelů, kteří pomohli vyřešit špatnou finanční situaci. "Přišly nějaké změny v celé Slavii, taky o tom něco víme. Ale na hřišti se až tolik nemění. Snažíme se makat jeden za druhého, hrajeme víc tvrdě a zatím se nám to vyplácí," řekl Zmrhal.

Ve Slavii přitom už vůbec nemusel být, protože se dlouho spekulovalo o jeho možném odchodu, který by klubu v těžké finanční situaci pomohl. "Mluvilo se o tom v médiích, ale nepřišla mi žádná konkrétní nabídka. Já se teď soustředím na Slavii, protože se mi pár zápasů na začátku nepovedlo, tak jsem rád, že jsem teď nastoupil," uvedl Zmrhal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články