Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Slavia v derby vyzývá Spartu a chce ji konečně porazit

Praha - V tak dobré formě Slavia do derby se Spartou už dlouho nešla. Z posledních čtyř utkání získala deset bodů, a bude tak chtít konečně po třech letech a pěti prohraných vzájemných zápasech v řadě vyhrát. Nahrát by sešívaným mohlo také to, že trenér Sparty Zdeněk Ščasný ještě jako trenér nikdy derby neovládl.

Slavii se v posledních letech nedaří nejen v celkovém pořadí, ale ani v derby. Za posledních šest let si proti Spartě v lize připsala jediné vítězství. Tentokrát je ale psychicky posílena šestou příčkou v tabulce a věří, že před vyprodaným stadionem utne sérii pěti výher Sparty v derby.

"Chci na tohle derby vzpomínat v dobrém. Myslím, že tady není favorit. Sparta je před námi v tabulce, my ale hrajeme v domácím prostředí a chtěli bychom samozřejmě vyhrát. Klíč je odehrát to s maximální odpovědností a koncentrovaností. Jestliže byť jeden hráč nebude hrát na sto procent, proti Spartě to nebude stačit," prohlásil trenér Slavie Dušan Uhrin mladší.

Také Sparta si je vědoma toho, že se Slavii v posledních zápasech dařilo, proto se na zápas připravuje stejně jako na duely v Evropské lize. "O změnách ve Slavii víme, ale spíš vidím, že v posledních čtyřech kolech třikrát vyhráli a jednou remizovali. Je tam vzestup a euforie. Chystáme se na derby jako na zápas evropských pohárů," řekl trenér Zdeněk Ščasný, který v derby jako trenér Sparty ještě Slavii neporazil.

Přesto kouč Letenských osobní bilanci příliš neřeší a nepřeceňuje ani význam derby. "Vím, že derby má tradici a fanoušci to prožívají, ale nechci tomu propadnout. Je to zápas jako každý jiný, jsou to tři body jako tři body. Kdybychom Slavii porazili a pak třikrát prohráli, tak bych to nestrávil," vysvětluje Ščasný.

Sparta se bude znovu spoléhat na svého kapitána Davida Lafatu, který se trefil v předchozích 9 ligových duelech a vytvořil tak nový rekord. Kromě toho se může spoléhat i na skvělou bilanci proti Slavii - sešívaní proti Spartě v novém miléniu vyhráli v lize jen čtyřikrát. Ani jednou se jim to přitom nepodařilo v jarní části sezony, i když v poháru proti Spartě zaznamenali tři výhry.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparťané i slávisté jsou na derby nažhaveni
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články