Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slovácko na Liberec neumí, prohrálo s ním 1:2

Uherské Hradiště - Fotbalisté Liberce zvítězili v šestém kole první ligy v Uherském Hradišti nad Slováckem 2:1, posunuli se v tabulce na druhé místo a jsou stále bez porážky. Branky Slovanu vstřelili Marek Bakoš a Josef Šural, jediný gól domácích zaznamenal Marek Havlík. Slovácko z posledních dvaceti vzájemných utkání v lize vyhrálo jediné.

Hráči Liberce měli od úvodu zápasu územní převahu, ze které si ale dlouho nedokázali vytvořit slibnější střeleckou příležitost. Většinu akcí zakládal ve středu hřiště iniciativní Pavelka společně s Josefem Šuralem. Slovácko zápolilo se zakládáním útočných akcí, spoléhalo na rychlé protiútoky, které většinou vedly přes útočníka Doška. Ten poprvé zahrozil po Havlíkově centru ve 22. minutě, ale hlavou mířil těsně nad branku.

K úvodnímu gólu napomohla Liberci školácká chyba stopera Rady, který rozehrál míč přesně na kopačku Josefa Šurala. Ten pohotově kolmou přihrávkou poslal do brejku Bakoše, jenž po sólu přesnou střelou k tyči chladnokrevně překonal Heču. "Stopeři soupeře se rozestoupili a nechali Bakošovi po mé přihrávce zcela volnou cestu. Bakoš šel chytře do středu a situaci zvládl," poznamenal Šural.

Po inkasovaném gólu Slovácko více otevřelo hru. Z nakopávaných míčů na Doška vytěžili domácí fotbalisté vyrovnání. Ve 41. minutě strčil do útočníka Slovácka stoper Pokorný. Následný přímý kop ze dvaceti metrů zatočil Havlík přesně do horního růžku Koubkovy branky. "Na tuto střelu jsem si věřil, místo bylo zcela ideální pro leváka. Škoda, že jsme zápas ve druhém poločase nezvládli. Liberec hrál v poli dobře a moc nás do šancí nepouštěl," uvedl Havlík.

V aktivní hře pokračovalo Slovácko i ve druhém poločase. Ovšem stejně jako při prvním gólu nabídli domácí zadáci soupeři i druhou lacinou branku. Po sérii nevydařených odkopů přiletěl míč na kopačku Josefa Šurala, který přesnou střelou z hranice trestného území přízemní střelou překonal Heču.

"První střela mi neprošla, míč se ke mně odrazil znovu. Soustředil jsem se jen na to, abych sklopil nárt a nepřestřelil branku," popsal vítězný gól Šural, který ale utkání nedohrál. "Měl jsem problémy a tři dny jsem netrénoval. Byl jsem domluven s trenérem, že si řeknu o střídání. Na utkání Evropského poháru proti Braze bych už měl být v pořádku," přidal reprezentační záložník. 

1. FC Slovácko - Slovan Liberec 1:2 (1:1)

Branky: 41. Havlík - 34. Bakoš, 59. Josef Šural. Rozhodčí: Příhoda - Vlasjuk, Hrabovský. ŽK: T. Rada, Hlúpik, Chvátal, Civič - Bartošák, Hovorka, Josef Šural, Shala, Rabušic. Diváci: 5884.

Slovácko: Heča - Chvátal, T. Rada, Košút, Reinberk (88. Břečka) - Daníček - Diviš, Valenta (71. Kovář), Havlík, Hlúpik (58. Civič) - Došek. Trenér: Habanec.

Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Soungole, Pavelka - Bartl, Shala (86. Švejdík), Josef Šural (74. Delarge) - Bakoš (80. Rabušic). Trenér: Trpišovský.

Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Dvě branky jsme soupeři vyloženě darovali. Při první jsme mu nahráli míč přímo na kopačku. Při druhém jsme snad natřikrát neodkopli míč a Šural se dostal pohodlně ke střele. V obranné hře máme problémy a musíme se nad tím zamyslet."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Pro nás byl dnešní zápas hodně zlomový z pohledu úspěchů v ligové soutěži. V Evropských pohárech se nám daří, ovšem pokud bychom toto utkání nezvládli, tak bychom měli devět bodů ze šesti kol, což by nebylo nic moc. Proto jsem rád za vítězství a navázání na předcházející úspěšné šňůry."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články