Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Majitelem Jablonce zůstanu, můj odchod by mu neprospěl, tvrdí Pelta

Praha – Na největší zápas v historii Jablonce se těší Miroslav Pelta. Předseda Fotbalové asociace ČR a zároveň majitel severočeského klubu tuší, že odveta play-off Evropské ligy proti slavnému Ajaxu Amsterdam nebude jednoduchá. "Udržet doma čisté konto bude velmi těžké," prohlásil. Že v českém fotbale sedí na dvou židlích a čelí tak střetu zájmů, vidí jako neobvyklé. Odejít z jedné z nich ale nechce.

"Kdyby nám někdo řekl, že prohrajeme 1:0 z penalty, byli bychom šťastní," řekl Českému rozhlasu k prvnímu zápasu proti Ajaxu z minulého týdne, který nizozemský celek rozhodl v 54. minutě. "Ale měli jsme tam víc šancí než domácí," dodal Pelta.

Ví, že Ajaxu se bude hrát venku lépe než doma. "My jsme na něj zvolili defenzivní styl, bránili jsme v bloku a oni nejsou zvyklí, aby takhle někdo na ně v domácí soutěži nastoupil. Kdybychom se dostali do vedení... Ale je to velkoklub, kdežto Jablonec je provinční klub a provinčním zůstane," uvedl. Mezi české velkokluby řadí Spartu, Slavii a Plzeň.

Podle Pelty by měl Jablonec pravidelně hrát v předkolech Evropské ligy. "Je to naší povinností," prohlásil. Z trenéra Jaroslava Šilhavého má velmi dobrý pocit. "On a jeho kolegové jsou vzdělaní, slušní lidé. Je tam motivace pro to udělat maximum," řekl Pelta s tím, že minimálně jednou by během tří let chtěl s klubem postoupit do základní skupiny Evropské ligy.

Pelta tvrdí, že pokud by zůstal jen předsedou FAČR a skončil jako majitel Jablonce, mělo by to pro jeho klub fatální následky. "Vždycky jsme si říkali, že akcie převedeme na jinou firmu. Ale stejně – jestli to je moje, nebo není, není důležité. Dokud se budu o jablonecký fotbal starat, mám možnosti, vztahy a vazby na různé lidi, kteří jsou ochotni fotbal podporovat," vysvětlil.

Spojení Jablonce a sebe vidí pro rozvoj klubu jako nejpodstatnější. "Je to jen o napojení na mou osobu. Kdybych to dělat přestal, je jedno, čí jsou ty akcie, a tím pádem by si Jablonec nemohl zdaleka dovolit to, co dnes. Mezi regionálními kluby jsme nejsilnější a nejagresivnější na poli přestupu hráčů," upozornil Pelta.

Zdroj
ČT sport, ČRo

Hlavní zprávy

Nejčtenější články