Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Boleslav v předehrávce přestřílela nováčka ze Zlína 5:2

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi v předehrávce pátého kola první ligy doma porazili Zlín 5:2. Dvěma góly se o to zasloužil kapitán Lukáš Magera, trefili se i Aleš Čermák a Ondřej Zahustel, hostující gólman Tomáš Holý si navíc dal vlastní branku. V dresu Zlína se dvakrát prosadil Lukáš Železník. Nováček tak přišel o šanci dostat se minimálně do neděle na první místo tabulky, naopak Boleslav získala před reprezentační pauzou potřebný klid.

Lukáš Magera
zdroj: ČTK autor: Josef Mašek

Zlínský gólman Holý v předchozích třech ligových startech neinkasoval, ovšem v Boleslavi už jeho kouzlo protrhl v 11. minutě Magera. Na bližší tyči si naskočil na rohový kop Skaláka a Holému nedal šanci zasáhnout. Zlín překvapivě nastoupil s pěti obránci, když se v lize poprvé v základu za poslední dva roky objevil zkušený Hubáček. Jenže už ve 24. minutě musel udělat trenér Páník v defenzivě změnu, když si Jugas odnesl ze souboje s Magerou a Holým krvavé zranění v obličeji a musel střídat.

Boleslav po vstřeleném gólu polevila a hosté zlobili. Nejprve nebezpečně střílel Poznar, ale zaskvěl se brankář Šeda, který chvíli nato vytáhl zpod břevna i hlavičku Janíčka. Uklidnění pro domácí přišlo až ve 35. minutě po vydařeném brejku. Skalák zatáhl míč po levé straně, přes Radu se míč dostal na Bartla, který zprava poslal střílený centr na zadní tyč, kde dobíhající Čermák ve skluzu trefil odkrytou branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Zahustel: Nemohli jsme podruhé za sebou ztratit doma body

Zlín se vrátil do hry pět minut po změně stran. Nejprve šel z úhlu sám na brankáře Koreš, ale trefil jen Šedu. Míč se však k němu odrazil zpět, přihrál Železníkovi a zlínský kapitán střelou k tyči snížil. V 64. minutě se pak Železník hnal do další šance, jenže zamířil jen do náruče Šedy. Na druhé straně střihly nůžky Magery, ale ten míč netrefil ideálně.

Definitivní rozhodnutí tak přišlo až 20 minut před koncem, kdy se po brejku dostal k míči Magera a z 18 metrů trefil přesně šibenici. Výhru pak ještě pečetil Zahustel, který nejprve promáchl centr Bartla, ihned však následoval další centr zleva od Skaláka a Zahustel se trefil přesně hlavou.

Kuriózní situace nastala v 83. minutě, kdy se Holý snažil zabránit Barošovi ve skórování, ale centr si nedůrazným zákrokem smolně srazil do vlastní branky. Železník v závěru už jen z penalty po faulu Bartla korigoval skóre.

FK Mladá Boleslav - Fastav Zlín 5:2 (2:0)

Branky: 11. a 70. Magera, 35. Čermák, 75. Zahustel, 83. vlastní Holý - 50. a 90.+1 z pen. Železník. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Antoníček. ŽK: Malpon, Kúdela - Hubáček, Železník, Pazdera. Diváci: 3241.

Boleslav: Šeda - Bartl, Kúdela, Křapka, Bořil - Malpon (71. Ščuk), J. Rada - Skalák, Magera (78. Baroš), Čermák - Chramosta (59. Zahustel). Trenér: K. Jarolím.

Zlín: Holý - Pazdera (80. Jordan), Jugas (24. Malý), Hájek, Hubáček, Matějov - Železník, Janíček, Živulič, Koreš (71. Bartolomeu) - Poznar. Trenér: Páník.

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Potřebovali jsme nutně tři body, protože by bylo nepříjemné trávit reprezentační pauzu s tím, že bychom to nezvládli. Nervozita se promítla do našeho výkonu. Předchozí zápasy jsme hráli možná lépe, ale na vítězství to nestačilo. Dnes se mi to i přes výsledek tolik nelíbilo. Dostali jsme se do vedení, ale soupeře jsme pouštěli ke standardkám a vytvářeli jsme tlak sami na sebe. Do druhé půle jsme se chtěli zklidnit, ale zkomplikovali jsme si to inkasovaným gólem. Vykolejilo nás to, ale povedlo se vstřelit třetí branku, která rozhodla. Čtyři branky byly hezké, pátá dárek, ale kazí to, že jsme zase dvakrát inkasovali. Dvanáct inkasovaných gólů z pěti utkání, to jsem snad ještě nezažil. Věřím, že nám pauza pomůže, abychom na tom zapracovali."

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Naše šance byla v prvním poločase, kdy jsme měli čtyři dobré šance, ale prohráli jsme ho 0:2. Ze čtyř šancí prostě musíte dát gól, když chcete bodovat s týmem, jako je Boleslav. A pět inkasovaných gólů je hodně, zvláště poslední dva byly zbytečné. Zápas ovlivnilo i zranění Jugase, protože jeho střídáním se nám zbořil systém. Malý je také kvalitní hráč, ale není tak konstruktivní jako Jugas. Těší mě, že jsme tu do 70. minuty zlobili, což byl náš cíl, jen je třeba dávat góly."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články