Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavia poprvé v sezoně vyhrála, Jihlavu deklasovala 4:0

Praha - Fotbalisté pražské Slavie ve čtvrtém ligovém kole doma deklasovali Jihlavu 4:0, dočkali se premiérové výhry v sezoně a opustili předposlední místo. Svěřenci Dušana Uhrina mladšího proti Vysočině v nejvyšší soutěži ukončili sérii pěti porážek. V úvodní půlhodině se v Edenu prosadili Milan Škoda a Simon Deli, po změně stran se trefili Tomáš Souček a podruhé Škoda.

Slávisté začali aktivněji a ve druhé minutě poprvé vystřelili. Pokus Jablonského však mířil jen do rukavic Hanuše. Brankář Jihlavy pak vytáhl i dalekonosný přímý kop Hrubého. Z následného rohu v osmé minutě se už ale domácí prosadili. Škoda v šestnáctce přeskočil Krejčího a razantní hlavičkou poslal míč do sítě.

Pražané dál hrozili z rohových kopů. Nejprve Škoda v souboji s Hanušem hlavičkoval nad břevno, ve 29. minutě už však slávisté vedli o dvě branky. Hrubý z dalšího rohu přihrál Jablonskému, jehož centr zužitkoval opět hlavou Deli. Obránce z Pobřeží slonoviny vstřelil premiérový gól v nejvyšší soutěži.

Jihlava, která v předchozích třech kolech dala jediný gól, si první velkou šanci vypracovala až ve 49. minutě. Domácí obránci nedokázali dostat míč z pokutového území, ale Jungr ani Mešanovič nezakončili přesně. O deset minut později skórovali potřetí "sešívaní". Deliho hlavičku po přímém kopu Hrubého ještě vyrazil Hanuš, ale s dorážkou si snadno poradil Souček. Také mladý záložník v lize skóroval poprvé.

Slavia svého soupeře přehrávala a v 65. minutě se prosadila poprvé i ze hry. Škoda se protáhl mezi dvěma obránci a povedenou ránou se trefil k tyči. Zaskakující kapitán Slavie si vylepšil střeleckou bilanci v této sezoně na čtyři zásahy.

V závěru ještě Hanuš odmítl pátý gól, když trochu se štěstím zastavil nohou tečovanou střelu. Vršovický tým i tak v lize porazil Jihlavu poprvé od května 2006 a premiérově před svým publikem.

Slavia Praha - Vysočina Jihlava 4:0 (2:0)

Branky: 8. a 65. Milan Škoda, 29. Deli, 59. Souček. Rozhodčí: Zelinka - Kotík, J. Paták. ŽK: Černý - Mišůn, Kukol. Diváci: 5127.

Slavia: Berkovec - Mikula, Bílek, Deli, T. Jablonský (60. Švec) - Štohanzl, R. Hrubý, Souček, Černý (78. Zmrhal) - Milan Škoda, Voltr (84. Bazal). Trenér: Uhrin ml.

Jihlava: Hanuš - Kukol, Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - Marek, Šulek - Batioja, Jungr (64. Dvořák), Vaculík (59. Nerad) - Mešanovič (78. Marcin). Trenér: Klusáček.

Dušan Uhrin mladší (trenér Slavie): "Myslím si, že jsme se na to utkání připravili dobře. Hráli jsme zodpovědně a to rozhodlo, samozřejmě dali jsme tři góly ze standardních situací. Měli jsme dobře přečteného soupeře. Hráči to konečně zvládli na jedničku. Jsem strašně rád, protože jsme hráli doma. Lidi, kteří se na nás chodí dívat, potřebovali, abychom opravdu zvítězili. Nevím, jestli mi spadl kámen ze srdce, na to je ještě brzo. Chceme pořád vyhrávat, hrát dobře a pro diváky. Máme ještě málo bodů na to, abychom byli v klidu."

Luděk Klusáček (trenér Jihlavy): "Kdo si v novinách přečte výsledek 4:0, tak si řekne, že to bylo jednoznačné utkání. Já musím říct, že hra našeho týmu až na úvodních 10 minut, kdy jsme byli moc zalezlí a nechtěli jsme hrát, měla slušné parametry. Byli jsme na míči, chtěli jsme se dostat dopředu. Bohužel rozhodla produktivita Slavie při standardních situacích a dostat z nich tři branky je moc. S výsledkem jsem nespokojený, ale za výkon kluky můžu pochválit. Ne za ty standardky, ale ke hře nemám až tolik připomínek. Kdyby se nám podařilo snížit na začátku druhého poločasu z té dvojnásobné šance, tak bychom utkání možná i otočili, ale je to jenom kdyby."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články