Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň a Spartu čekají těžké prověrky před bojem o Evropskou ligu

Praha - Fotbalisté Plzně a Sparty budou ladit formu na play-off o Evropskou ligu v těžkých soubojích v Teplicích a Mladé Boleslavi. Plzeň navíc potřebuje na severu Čech prolomit střelecké trápení z posledních zápasů a utnout sérii tří soutěžních utkání bez vítězství. Utkání Plzně v Teplicích sledujte živě na ČT sport od 18:10, hned poté ve 20:25 následuje přímý přenos utkání Mladá Boleslav - Sparta.

Utkání Teplice - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Plzeň už vyšla naprázdno na Dukle, kde neproměnila ani penaltu, následně po matném výkonu vypadla z předkola Ligy mistrů s Maccabi Tel Aviv po prohře 0:2 a v minulém kole remizovala 2:2 se Slováckem, přestože měla výraznou převahu a celkem 36 střeleckých pokusů.

"Jedná se o technickou stránku zakončení, centru, finální přihrávky, jde o důraz ve vápně, který musí být zvýšený. V poslední době postrádám vtipnou průnikovou přihrávku, která by soupeře vyřadila ze hry. Stále jen bušíme na vrata. Je tam určitá křeč," připustil trenér Plzně Miroslav Koubek. "Souvisí to samozřejmě s nedávným vývojem a v tuto chvíli procházíme určitou výsledkovou krizí. Nikoli ovšem herní. V každém případě je potřeba zklidnit se," dodal.

Plzeň navíc už tři zápasy za sebou v Teplicích nevyhrála, tentokrát se však nutně potřebuje chytit, jelikož ji už ve čtvrtek čeká úvodní zápas play-off o Evropskou ligu s Vojvodinou Novi Sad. "Cítím, že hráči jsou naštvaní, v žádném případě však skleslí. Jsou zdravě odhodlaní," dodal Koubek, který může nasadit i dvě bývalé opory Teplic Mahmutoviče a Vůcha.

Tepličtí se budou snažit hrát i proti Plzni ofenzivní fotbal, proto očekávají atraktivní utkání. "Budeme chtít pořád hrát svou hru, kterou hrát chceme a kterou máme nastavenou. Myslím si, že góly padat budou, protože my i Plzeň jsme velmi silní dopředu. Bude to zajímavé utkání," řekl asistent trenéra Davida Vavrušky Džimis Bekakis.

Sport
zdroj: ČT4

Atraktivní utkání s nábojem by se mělo hrát i v Mladé Boleslavi, která přivítá Spartu. Ta spolu s Libercem jako jediná ještě neprohrála a vede tabulku. Středočeši ale věří, že soupeři oplatí jarní domácí porážku.

"Očekávám plné tribuny, kvalitní a atraktivní podívanou. Věřím, že máme tým, který se může měřit jako rovný s rovným s každým týmem v lize. Hrajeme doma a chceme bodovat i v utkání se Spartou," řekl trenér Karel Jarolím, který bude spoléhat i na dva sparťanské odchovance Jakuba Radu a Jiřího Skaláka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články