Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Baník ostudně podlehl Karviné 0:3, fanoušci ho vypískali

Ostrava - Prověrka fotbalistů Ostravy na úvod podzimní části nejvyšší soutěže skončila blamáží. Baník ve svém premiérovém utkání na Městském stadionu ve Vítkovicích, který se v nastávající sezoně stane jeho ligovým domovem, podlehl o soutěž níže hrající Karviné 0:3 a za špatný výkon mohl zaplatit i výraznější porážkou.

Zklamaný Jiří Pavlenka
zdroj: ČT sport

Tisícovka diváků na hlavní tribuně vypískala domácí fotbalisty už v poločase, po kterém ztráceli o dva góly. "V prvním poločase se mi chtělo plakat. Chtěli jsme začít aktivně, dravě, agresivně. Nic z toho ale v naší hře nebylo. První poločas nám absolutně nesedl," řekl novinářům ostravský trenér Radomír Korytář.

Sestava, která se v prvním ligovém utkání proti Brnu už neměla příliš lišit, druholigovému soupeři nestačila. Karviná kromě tří vstřelených gólů ještě několik šancí zahodila. Korytář přiznal, že katastrofální výkon ho složením jedenáctky možná donutí ještě výrazně zamíchat.

"Jsem za to zodpovědný já a vyvodím také důsledky. Výkony všech hráčů si vyhodnotím a rozhodně v Brně nastoupí jiná sestava. Někteří hráči hráli tak, jako by měli předem své místo v základní sestavě jisté. Proto to tak vypadalo. Třeba Kukec byl jeden z nich," nebál se být Korytář konkrétní a chorvatského záložníka podrobil jmenovité kritice.

Na celkové bídě Ostravy se svezl i testovaný záložník Martin Vyskočil, který až na jednu střelu vedle ničím nezaujal a v 66. minutě ho nahradil Staško. Tím pravděpodobně skončila i jeho zkouška v klubu.

Korytář doufal, že po nepovedené generálce se přístup jeho celku v Brně o sto procent zlepší. "Věřím, že naše hodně špatná hra v prvním poločase nám v úvodním ligovém kole v Brně pomůže," řekl Korytář.

Ostrava - Karviná 0:3 (0:2)

Branky: 8. Dreksa, 35. Budínský, 77. Fiala. Rozhodčí: Cieslar - Priesol, Mikeska. Diváci: 1025.

Pavlenka - Vengřinek (46. De Azevedo), Frydrych, Kouřil, Holzer (46. Helešic) - Šichor (87. Kaša), Matěj (37. Foltyn) - Vyskočil (66. Staško), Kukec (78. Mišák), Mondek - Narh (71. Alispahič). Trenér: Korytář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články