Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň vyprodala všechny své permanentky a v předkole počítá s Tel Avivem

Plzeň - Hned dvě třetiny stadionu ve Štruncových sadech jsou již nyní vyprodány na všechny ligové zápasy sezony. Viktoria musela více než týden před startem ligy zastavit nabídku permanentek, jichž se nakonec prodalo 7750. Plzeň zároveň čeká třetí předkolo Ligy mistrů a trenér Koubek počítá s tím, že jeho svěřenci budou čelit Maccabi Tel Aviv.

Prodej vstupenek ve Štruncových sadech
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Plzeň nemohla pro fanoušky uvolnit více permanentek - zejména na evropské poháry totiž musí mít k dispozici místa pro partnery a UEFA. "Jelikož jednou ze základních výhod permanentní vstupenky je možnost předkupního práva na evropské poháry, musíme při stanovení maximálního počtu prodaných permanentek kalkulovat právě s duely Ligy mistrů či Evropské ligy. Počet 7750 je tak maximem, které můžeme pro běžný prodej na tyto duely uvolnit," řekl tiskový mluvčí mistrovského klubu Pavel Pillár.

Právě vstup do Ligy mistrů čeká Plzeň na konci července, kdy se utká s vítězem dvojzápasu mezi maltskými Hibernians a izraelským Maccabi Tel Aviv. Trenér Koubek přitom počítá s tím, že jeho celek narazí na izraelského mistra.

"Očekávám, že izraelský mistr odvetu zvládne a naším soupeřem pro třetí předkolo bude Maccabi. Jedná se o soupeře, který měl mezi nenasazenými týmy této fáze nejvyšší koeficient, izraelské kluby navíc pravidelně v evropských pohárech postupují do skupinových fází," uvedl Koubek.

Plzeňský trenér neměl při losu preferovaného soupeře. "Los respektuji, jednalo se o jednu z možných dvojic. Nic více a nic méně," prohlásil Koubek. A jeho přístup sdílel i záložník Daniel Kolář. "Před losem jsem žádné preference neměl a velké emoce ve mně nevzbuzuje ani zpráva z Nyonu. My se netajíme tím, že skupinová fáze pohárů je pro nás jasným cílem, a úspěch ve 3. předkole Ligy mistrů ho zaručuje. Připravíme se poctivě, ať se nám postaví kdokoliv. A budeme chtít postoupit," hodnotil los Kolář. 

Maccabi ani Hibernians nejsou v Česku příliš známé celky, i proto je pro Viktorii nyní klíčové sehnat dostatek informací. "Shánět budeme veškeré dostupné materiály o obou soupeřích, na odvetě v Izraeli nebudou chybět zástupci sportovního vedení Viktorie. Přípravu nepodceníme, úkol je jasný - chceme projít do play-off," řekl Koubek.

Zápas třetího předkola proti Maccabi či Hibernians bude s největší pravděpodobností vyprodán, návštěva však nedosáhne nejvyšší možné kapacity stadionu ve Štruncových sadech. Ta činí 11 700 míst, na evropské poháry se ovšem snižuje. V minulé sezoně chodilo v Plzni na ligu v průměru 10 800 diváků, což bylo nejvíce z celé soutěže. Přesto vedení klubu velký zájem o permanentky překvapil.

"Před zahájením prodeje bylo naším cílem dosáhnout minimálně stejného počtu prodaných permanentek, jako tomu bylo v loňské sezoně. Poptávka po permanentních vstupenkách nás ale příjemně překvapila. Znamená to i velký závazek vůči našim fanouškům. Věřím, že se budou při zápasech v Doosan Areně bavit podobně, jako tomu bylo v loňské mistrovské sezoně," uvedl Pillár.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články