Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Dukla počtvrté v řadě nevyhrála, se Slováckem si rozdělila body

Praha - Zdá se, že fotbalisté Dukly ani letos nebudou moci pomýšlet na pohárovou Evropu. Forma týmu z Julisky stejně jako loni na jaře povadla, červenožlutí totiž počtvrté v řadě nevyhráli, když pouze remizovali doma se Slováckem 0:0. Jihomoravanům se rovněž na jaře příliš nedaří, ze sedmi zápasů v novém roce zvítězili pouze dvakrát. V Praze mohli přidat třetí zisk tří bodů, jenže kanonýr hostí Libor Došek dvakrát trefil brankovou konstrukci.

Dukla začala hodně aktivně. Ve druhé minutě střelu Matěje Hanouska z úhlu vyrazil Heča na roh. Po něm se dostal k hlavičce Polom, ale gólman Slovácka si opět poradil. Po průniku domácího kapitána Gedeona přestřelil Blažek, jenž se pak zranil a už po dvaceti minutách musel střídat.

Slovácko si velkou šanci vypracovalo po půl hodině hry. Došek, který dal v září proti Dukle hattrick, ze standardní situace trefil hlavou tyč. Pražané byli častěji na polovině soupeře, ale krátce před pauzou musel domácí gólman Rada vyrazit pohotovou ránu Valenty.

V 53. minutě pokus Doška podruhé v zápase zastavila branková konstrukce. Po akci Šimka tentokrát nejlepší střelec Slovácka napálil zblízka břevno. Na druhé straně z dobré pozice zamířil nad branku Marek Hanousek. Závěr utkání devět stovek diváků na stadionu příliš nezahřál, protože nabídl především boj mezi šestnáctkami a mnoho osobních soubojů.

Dukla Praha - 1. FC Slovácko 0:0

Rozhodčí: Franěk - Peřina, Pochylý. ŽK: Matěj Hanousek - Valenta, Došek, Kuncl, Šumulikoski. Diváci: 924.

Dukla: F. Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Považanec, Gedeon, Marek Hanousek - Berger (69. Přikryl), Jan Blažek (22. Beauguel), Jakub Mareš (84. Čajič). Trenér: Kozel.
Slovácko: Heča - Kuncl, Košút, T. Rada, Šimko - Valenta (62. Kalouda), Šumulikoski - Diviš (87. Hlúpik), Trávník (90. Havlík), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec. 

Luboš Kozel: (trenér Dukly): "Já nemůžu být s bodem spokojený, protože jsme měli Slovácku co vracet z podzimu. Chtěli jsme do toho dneska vlítnout, což se nám podařilo. Bohužel jsme nevstřelili branku, i když jsme si na to vytvořili dost šancí. Výkon v první půli byl dobrý, druhý poločas se soupeř zlepšil, nám už dělalo větší problém se tam dostávat. Soupeř tím, že to bylo 0:0, pořád cítil šanci. Každá standardka s Liborem Doškem je nebezpečná, zas nám to dneska ukázal. Měli jsme dvakrát štěstí. Fotbal se rozhoduje v šestnáctkách. Tam momentálně máme velký problém a na gól se strašně nadřeme. Zaplaťpánbůh, že nám aspoň nějakým způsobem funguje defenziva."
Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Jsem spokojený s bodem, protože jsme odehráli trošku rozdílné poločasy. Do první půle jsme po tom pohárovém utkání (2:2 s Mladou Boleslaví ve středečním úvodním čtvrtfinále Poháru FAČR) vstoupili těžkopádní, Dukla byla velice silná na míči i v kombinaci směrem nahoru. O poločase jsem musel trošku zvýšit hlas. Ve druhé půli jsme se trošku zlepšili, měli jsme některé šance, zlobili jsme ze standardek i ze hry. Střela Libora Doška otřásla břevnem, ale myslím, že Dukla tam měla také stoprocentní šanci ve druhé půli. Celkově to hodnocení vyznívá, že remíza je asi spravedlivá." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články