Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň nezářila, přesto Liberec s přehledem porazila

Plzeň  Před třemi lety se přetahovaly o titul, nyní se celky Plzně a Liberce potkaly v souboji prvního s posledním. A situace zůstala stejná i po konci zápasu, když Viktoria zvítězila 2:0 po gólech Hubníka a Vaňka. Západočeši v utkání nezářili i proto, že se Liberec prezentoval aktivní defenzivní činností, Severočeši však příliš nezvládali kombinaci v útoku a nakonec tedy nebyli pro svého soupeře příliš nebezpeční. Přestože se Liberec popasoval s množstvím centrů a přímých kopů, jimž musel čelit, obě branky obdržel ze standardních situací.

Radost hráčů Plzně
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Liberec přijel do Plzně s cílem aktivně napadat rozehrávku domácích a to se mu i poměrně dařilo. Ze hry se Viktoria dlouho nedokázala prosadit, o to nebezpečnější ale byla při standardních situacích. Hned ta první na útočné třetině skončila brankou.

Hrošovský v šesté minutě zahrával přímý kop, Vaněk míč prodloužil na Hubníka, který měl dost času si míč zpracovat a propálit zblízka gólmana Hrošša. Chvíli poté po další standardce vznikl v libereckém vápně závar, po kterém si Šural málem srazil míč do vlastní branky. Signál po rohu zase vyústil v tvrdou Limberského ránu, která se však nevešla mezi tři tyče.

Slovan se pokoušel zlobit po brejcích do otevřené obrany. Po jednom z nich mohl jít sám na brankáře Šural, ale zastavil ho zřejmě špatně odmávaný ofsajd. Do poločasu mohl zvýšit vedení domácích Mahmutovič, který se ve vápně hezky uvolnil, ale z úhlu mířil těsně vedle branky.

Po změně stran se Plzeň dlouho nemohla prosadit do koncovky a brankář Hroššo tak měl práci jen se sbíráním centrů. Hru oživil až příchod reprezentanta Pilaře. Po minutě na trávníku získal míč na svém vápně, přesprintoval téměř celé hřiště, zbavil se tří obránců a dostal se až do zakončení, ale trefil jen Hrošša.

Klid dal domácím až patnáct minut před koncem Vaněk, který na bližší tyči protlačil míč do sítě hlavou po rohu Kovaříka. V 82. minutě navíc Liberec přišel o defenzivního záložníka Soungoleho, který dostal druhou žlutou kartu. V oslabení Slovan alespoň jednou za utkání vyzkoušel pozornost Kozáčika, ten si však se skákavou střelou Frimmela snadno poradil.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hráčů po utkání Plzeň - Liberec

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 2:0 (1:0)

Branky: 6. R. Hubník, 76. Vaněk. Rozhodčí: Lerch - Blažej, Štěrba. ŽK: R. Hubník - Hadaščok, Soungole. ČK: 82. Soungole. Diváci: 10 733.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (59. Pilař), D. Kolář (84. Hořava), Kovařík - Mahmutovič (74. Holenda). Trenér: M. Koubek.
Liberec: Hroššo - Sus, E. Brabec, Pokorný, Mudra - Hadaščok (69. Kaiser), Obročník, Soungole, Ďubek (77. Frimmel), Breznaník (86. Calazans) - Šural. Trenér: Vavruška.

Miroslav Koubek (trenér Plzně): "Hráli jsme třetí utkání v týdnu a splnili jsme si tajný cíl získat z nich plný počet bodů. Dnes už nám ale scházela lehkost, což jsem trochu čekal a měl jsem z toho obavy. Liberec navíc přijel hrát odvážně a aktivně. Narušoval nám rozehrávku, byl silný v soubojích. Vůbec nevypadal jako tým z posledního místa. Obranný blok se nám nedařilo překonávat, ale po delší době jsme si pomohli standardkami. Pak bylo důležité zachytávat brejky soupeře. Teď si můžeme trochu oddychnout. Máme za sebou hodně stresový týden, teď se můžeme uvolnit a při trénincích si to i užívat a nestresovat se."
David Vavruška (trenér Liberce): "Ukázali jsme polovinu toho, co jsme chtěli. Nechtěli jsme pasivně čekat, chtěli jsme být aktivní při defenzivní činnosti. To se povedlo. Horší to bylo směrem dopředu, tam nám chybí kvalita. Špatně řešíme situace. V pokutovém území Plzně jsme neexistovali, pak nemůžeme dát gól. Vidím tam ale věci, na kterých se dá stavět. Do útoku šlo přejít, ale kazili jsme si to sami nepřesnými přihrávkami. Za poslední dvě kola jsme dostali pět branek a všechny ze standardek, to není o systému, ale o zodpovědnosti, jak si každý hráč plní své úkoly. Bohužel jsme za to hned potrestaní. Zaspí jeden a hned je to gól." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články