Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Daniel Holzer: Snažím se dělat věci, které budou bratrovi prospěšné

Praha - Ostravská fotbalová naděje Daniel Holzer byl terčem zájmu pražské Sparty. Z týmu, kde fotbalově dospíval, však neodešel a rozhodl se zůstat. Na Baníku si jeho služeb hodně cení - a navíc možná v příštích letech v kádru přivítají i mladšího Holzerova bratr Jana. Ve Studiu fotbal extra také zhlédněte příběh neortodoxního fotbalisty Adriana Rolka.

Daniel Holzer
zdroj: ČTK autor: Salajka Martin

Premiérový start Daniela Holzera v lize přišel pouhý den po jeho sedmnáctých narozeninách. Stal se tak vůbec nejmladším ostravským debutantem. "Dali konečně šanci odchovancům a myslím, že udělali dobře. Kluci se za klub perou a není jim to jedno. Odmalička jsou v Baníku a mají ho v srdci," říká Holzer, který alternuje na pozicích obránce a krajního záložníka.

Holzer navíc není jediným nositelem tohoto příjmení mezi mladými fotbalisty: v klubu MFK Karviná totiž roste jeho mladší bratr Jan. "Když udělám něco, co je špatně, tak si vyčítám, že by to on mohl udělat taky. Právě proto chci dělat věci, které mu budou jen prospěšné," poodkryl svou bratrskou zodpovědnost.

Na soustředění Karviné se oba bratři vůbec poprvé potkali na hřišti tváří v tvář. "Je tvrdý, vysoký, nohu má větší než já," komentoval starší z bratrů průběh fotbalového setkání. Oba Holzerové se tak za několik let mohou setkat v dresu Baníku i na té nejvyšší úrovni.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články