Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Frňka je volný pro Baník, v Táborsku ho nahradí Nečas

Sezimovo Ústí - Fotbalisty Táborska na jaře povede ve druhé lize trenér Radim Nečas. Jihočeský celek potvrdil, že ve funkci nahradí dosavadního trenéra Petra Frňku, který má namířeno do Baníku Ostrava. "Radim Nečas bude naším trenérem. S Petrem Frňkou jsme ale ještě nerozvázali smlouvu," uvedl předseda představenstva a většinový vlastník Táborska Jiří Smrž.

Petr Frňka (vlevo) ještě jako trenér Táborska
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Smrž zároveň potvrdil, že Frňka má namířeno do Baníku. "Jeho výsledky u nás byly dobré stejně jako celá jeho práce. On má u nás smlouvu ještě na rok a půl, ale v cestě do první ligy mu nebudeme bránit," dodal Smrž.

Jeden z kandidátů na postup z Fotbalové národní ligy proto angažoval pětačtyřicetiletého Nečase, který ještě jako hráč patřil k hvězdám ligy a jeho přestup do Slavie v roce 1992 za 25 milionů korun patří mezi nejdražší v historii soutěže. Jako trenér má za sebou angažmá v České Lípě, Kolíně, Bohemians Praha, Senici, ale i černohorském Děčiči.

V Táborsku navíc Nečas před dvěma lety dělal asistenta Lubošovi Zákostelskému. "Doporučil ho sám Petr Frňka. Navíc Radim Nečas už dříve u nás působil jako asistent. Nechtěli jsme někoho úplně cizího, kdo půjde do neznámého prostředí," vysvětlil Smrž.

Frňkův příchod do Baníku vedení ostravského klubu stále nepotvrdilo. Měl by převzít nový realizační tým, kterému doposud oficiálně šéfoval Tomáš Bernady. Hlavní slovo nicméně patřilo Martinu Svědíkovi, který však s ohledem na chybějící trenérskou licenci nemohl být podle reglementu FAČR uváděn jako hlavní trenér. Svědík by její studium měl dokončit během ledna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články