Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Momenty 11. kola: Salamiho likvidační kop i Čermákova patička

Praha 11. kolo Synot ligy nepřineslo jen porážky a výhry, ale také řadu krásných momentů a zajímavých situací. Nejvíce se mluvilo o neodpískané penaltě proti Plzni, sporná rozhodnutí ale předvedli i rozhodčí na Slavii a v Teplicích, kde Salamimu prošel likvidační zákrok na Brabce. Padaly ale i krásné góly. Patičkou se trefil hradecký Čermák, dalekonosnou gólovou lahůdku předvedl Beauguel z Dukly. Podívejte se na vybrané momenty Synot ligy, které vám mohly uniknout.

Eugene Salami
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Už ve 2. minutě utkání s Teplicemi dohrál klíčový obránce Bohemians Erich Brabec. Ze hřiště putoval rovnou do nemocnice po velmi nevybíravém zákroku Eugena Salamiho, který Brabce kopl kolíky kopačky přímo do žeber. K překvapení všech se ale nevylučovalo a Salami dokonce přispěl gólem k výhře Teplic 4:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 11. kola: Salamiho brutální kop vyřadil ze hry Brabce

Slovácko zatím dělá radost vlastním fanouškům jak počtem získaných bodů, tak předváděnou útočnou hrou. Při remíze 2:2 s Libercem byla k vidění řada krásných ofenzivních akcí, o nejhezčí moment utkání se ale postaral Veliče Šumulikoski, jenž výstavní ranou do horního růžku branky poslal Slovácko do vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 11. kola: Šumulikoski vymetl horní růžek liberecké branky

To příznivci Hradce Králové si letos mnoho radosti neužili. Prohra s Českými Budějovicemi "Votroky" přikovala na poslední místo tabulky a zlepšení je v nedohlednu. I Hradec ale má světlé okamžiky, nejjasněji zazářil Aleš Čermák, jenž překonal brankáře Křížka chytrou patičkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 11. kola: Čermákova patička Hradci body nepřinesla

I remíza 1:1 s Jabloncem byla pro Slavii po sérii pěti porážek tak trochu vítězstvím. Ve skutečnosti ale neměli "sešívaní" daleko k výhře. V závěru utkání se dožadovali penalty po faulu Rossiho na Bekima Balaje. Podle rozhodčího však ke kontaktu došlo mimo pokutové území a slávisté tak zahrávali jen přímý volný kop, z nějž branku nevytěžili.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 11. kola: Byl faul na Balaje ve vápně, či ne?

Dukla v dobře rozehraném utkání s Příbramí vedla 2:1 a směřovala za vítězstvím, když toho večera už potřetí zhasla světla a rozhodčí utkání ukončil. Průběžný výsledek duelu bude podle ředitele oddělení profesionálního fotbalu FAČR Iva Lubase nejspíš zapomenut, jelikož se s největší pravděpodobností bude zápas opakovat. Fanoušci fotbalu se ale mohou alespoň pokochat dalekonosnou gólovou střelou Jeana-Davida Beauguela, letošního nejlepšího střelce Dukly.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 11. kola: Beauguelova nádherná rána proti Příbrami

Ostrava viděla velký návrat. V dresu Baníku se po 16 měsících opět představil Milan Baroš. Místní legenda naskočila do utkání v 74. minutě jako střídající hráč a dokonce mohla rozhodnout o výhře domácích. Baroš se dostal v závěru duelu ke střele z hranice pokutového území, nedokázal však propálit před ním stojícího obránce a nic tak nezměnil na konečné remíze 0:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 11. kola: Baroš se vrátil do Baníku a mohl rozhodnout

Stoper Baníku Patrizio Stronati v minulém kole uhlídal Libora Doška a skórovat nedovolil ani střelcům Jihlavy. Na důraz ostravského obránce nebude rád vzpomínat Marek Jungr, kterému Stronati zákrokem na hranici pravidel zlomil lýtkovou kost a příbramský záložník si tak na podzim už nejspíš nezahraje.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 11. kola: Stronati hrál čistě, stejně zlomil Jungrovi nohu

Brno si proti Spartě sice moc šancí nevypracovalo a zaslouženě prohrálo 1:3, jediný gól Zbrojovky ale stál za to. Stoper Pavel Košťál se dostal k míči na vlastní polovině a neobtěžován soupeřem došel až na hranici pokutového území Sparty, na nic nečekal a krásně obstřelil brankáře Bičíka.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 11. kola: Stoper Košťál prošel celé hřiště a skóroval

O nejkontroverznější a nejhlasitěji propíraný moment 11. kola se postaral sudí Jaroslav Bílek, který v utkání Mladé Boleslavi s Plzní upřel Středočechům penaltu. Viktoria už vedla 1:0, když Lalkovič hledal před brankou nabíhajícího Daniela Bartla. Ten se ale k míči nedostal, jelikož ho zezadu přistrčil plzeňský Radim Řezník. Hra ale pokračovala dál a penalta se nekopala.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 11. kola: Řezník fauloval, penalta se ale nekopala

SOUHRN 11. KOLA SYNOT LIGY, VŠECHNY SESTŘIHY A ODKAZY NA REPORTÁŽE Z JEDNOTLIVÝCH UTKÁNÍ NALEZNETE ZDE (//sport/fotbal/synot-liga/289668-tecl-nasazel-hattrick-boleslavi-sparta-si-poradila-se-zbrojovkou/).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články